Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Moderátori rannej šou neudržali slzy: O smrti kolegu sa dozvedeli počas živého prenosu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay)

LONDÝN - Moderátori britskej verejnoprávnej spoločnosti BBC majú za sebou jedno z najťažších vysielaní ich života. Počas neho sa totiž dozvedeli o smrti ich kolegu Georgea Alagiaha, ktorý vo veku 67 rokov podľahol rakovine hrubého čreva. Jeho priatelia si ho uctili počas živého prenosu, pričom sa neubránili slzám.

George Alagiah patril v Británii medzi najuznávanejšie a najznámejšie tváre spravodajstva. V BBC začal pracovať ešte v roku 1989 a tejto rozhlasovej a televíznej verejnoprávnej spoločnosti zostal verný po zvyšok svojej kariéry. 

George Alagiah
Zobraziť galériu (2)
George Alagiah  (Zdroj: Profimedia)

Tú však musel minulý rok definitívne ukončiť, keďže sa mu rakovina, s ktorou bojoval od roku 2014, rozšírila do pľúc a lymfatických uzlín. Počas včerajšieho rána však zápas s touto zákernou chorobou prehral, čo potvrdil jeho agent.

Túto tragickú správu sa jeho kolegovia z BBC dozvedeli priamo počas vysielania. Svojho priateľa si uctili počas živého prenosu a viacerí z nich sa neubránili ani slzám. „Dostali sme správu, že moderátor BBC George Alagiah, ktorého všetci poznáte a ktorý bojoval s rakovinou, zomrel. Práve sme sa to dozvedeli od jeho agenta," povedala moderátorka Naga Munchetty, ktorú premohli emócie.

Počas vysielania si na Alagiaha spomenulo niekoľko moderátorov, ktorí ho opísali ako ich veľký vzor a velikána britskej žurnalistiky. Podľa vyhlásenia jeho agenta zomrel v kruhu svojej rodiny - manželky Frances a synov Adama a Matta.

Viac o téme: George Alagiah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu