Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súťaž Miss vyhrala TRANSGENDER žena: Táto kráska tromfla všetky konkurentky!

 Rikkie Valerie Kollé sa stala holandskou Miss.
Rikkie Valerie Kollé sa stala holandskou Miss.

AMSTERDAM - Má za sebou večer, na ktorý nikdy nezabudne! Reč je o kráske menom Rikkie Valerie Kollé (22), ktorá bola v sobotu zvolená za najkrajšiu ženu v Holandsku a svoju krajinu bude už čoskoro reprezentovať na svetovej súťaži krásy Miss Universe. Zaujímavosťou je, že táto kráska prišla na svet ako muž.

Účasť transgender ženy na svetovej súťaži krásy nie je novinkou. Už v roku 2018 sa o korunku kráľovnej krásy uchádzala Angela Ponce, ktorá reprezentovala Španielsko. Kým v minulosti to pravidlá suťaže neumožňovali, dnes je tomu inak. 

„Keď som bola malý Rik a priznala som sa k transgenderu, nebolo to pre všetkých také jednoduché,” uvádza na margo toho kráska, ktorá svoju minulosť nemieni tajiť. Práve naopak. Chce o nej otvorene hovoriť, aby sama pomohla deťom a mladistvým, ktorých rodiny odmietajú, aby sa stali tým, kým chcu byť. 

Usporiadatelia súťaže, v ktorej kráska triumfovala, v sobotu vyzdvihli, aká je inklúzia a rozmanitosť potrebná. Úspech Rikkie Valerie Kollé mnohí chvália. Ako to však už býva, našlo sa tiež množstvo kritikov. Vy máte na to aký názor?

FOTO: Kliknutím na šípky sa vám zobrazia ďalšie zábery.

Viac o téme: MissMiss Universe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu