Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zomrela oscarová herečka (†87): Takto by chcel odísť každý...

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Smutné správy potvrdil jej agent! Na večnosť sa pobrala držiteľka dvoch sošiek Oscara - britská herečka Glenda Jackson, ktorá sa svojho času venovala aj politike. Mala 87 rokov.

Herečkin agent Lionel Larner vo svojom stanovisku uviedol: „Glenda Jackson, dvojnásobná držiteľka Oscara a politička, dnes po krátkej chorobe zomrela. Odišla v pokoji, vo svojom dome a obklopená rodinou.” 

Zomrela oscarová herečka (†87):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Glenda Jackson sa narodila 9. mája 1936. Herectvo ju nadchlo, keď mala 16 rokov a o tri roky neskôr už nastúpila na štúdium na londýnskej Royal Academy of Dramatic Art. Po skončení štúdia najskôr pôsobila na doskách, ktoré znamenajú svet, neskôr žala úspechy aj vo svete filmu. Sošky Oscara získala za svoje výkony v počinoch Zamilované ženy a Na úrovni.

Herečka často prepožičiavala svoju tvár historickým postavám. Za všetky možno spomenúť postav anglickej kráľovnej Alžbety I. v seriáli Elizabeth R. 

Od roku 1983 sa táto úspešná herečka začala venovať aj politike. Prvýkrát kandidovala do Dolnej snemovne v roku 1990. Zvolená bola v roku 1992. 

Čo sa týka súkromia, bola vydatá za herca Roya Hodgesa, s ktorým mala jediného syna Dana. 

Zomrela oscarová herečka (†87):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Glenda Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu