Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spajska a Zúfalka hviezdami červeného koberca: Slávny režisér mal oči len pre svoju ženu!

Eva Longoria a Geri Horner Zobraziť galériu (11)
Eva Longoria a Geri Horner (Zdroj: SITA)

CANNES - 76. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Cannes je za nami. V sobotu večer bol ukončený slávnostným ceremoniálom, počas ktorého sa odovzdávali Zlaté palmy. Pozrite sa, kto najviac zaujal.

Hlavnú cenu 76. ročníka medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Cannes - Zlatú palmu - získal v sobotu film francúzskej režisérky Justine Triet - Anatómia pádu. TASR informuje na základe správ agentúr AFP a DPA.

34-ročná Triet sa tak stala iba treťou ženou, ktorá vyhrala hlavnú cenu festivalu. Jej víťazná snímka zachytáva príbeh nemeckej spisovateľky podozrivej z vraždy svojho manžela.

Justine Triet
Zobraziť galériu (11)
Justine Triet  (Zdroj: SITA)

Cenu za najlepšiu réžiu si odniesol francúzsky režisér a scenárista vietnamského pôvodu Tran Anh Hung za historicko-romantickú drámu The Pot-au-Feu (v origináli La Passion de Dodin Bouffant). Príbeh filmu odohrávajúceho sa v roku 1885 sleduje milostný vzťah medzi uznávanou kuchárkou a gurmánom.

Tran Anh Hung
Zobraziť galériu (11)
Tran Anh Hung  (Zdroj: SITA)

Ocenenie pre najlepšieho herca získal Japonec Kodži Jakušo za rolu vo filme Perfect Days, v ktorom stvárňuje čističa záchodov v Tokiu. 67-ročný Jakušo vystupuje vo filme ako tajomný muž bez priateľov, ktorý svoj voľný čas trávi čítaním, zalievaním rastlín, fotografovaním a počúvaním hudby. Cena pre najlepšiu herečku sa ušla Turkyni Merve Dizdarovej. Tá si vo filme About Dry Grasses (v origináli Kuru Otlar Üstüne) zahrala mladú učiteľku na tureckom vidieku.

O hlavnú cenu sa na festivale uchádzalo celkovo 21 filmov. Predsedom poroty bol Švéd Ruben Östlund, režisér minuloročnej najlepšej snímky festivalu Trojuholník smútku.

Ako býv zvykom, pozornosť sa sústredila nieln na ocenených, ale tiež aj na ostatných hostí. Na červnom koberci zažiarila napríklad Eva Longoria, ktorá si mnohých fanúšikov získala účinkovaním v seriáli Zúfalé manželky. Očarujúca bola aj niekdajšia speváčka Geri Horner. Tú celý svet pozná ako Ginger Spice z formácie Spice Girls. 

Eva Longoria
Zobraziť galériu (11)
Eva Longoria  (Zdroj: SITA)

Geri Horner
Zobraziť galériu (11)
Geri Horner  (Zdroj: SITA)

Na červenom koberci pútal pozornosť aj slávny režisér Quentin Tarantino. Tomu robila spoločnosť jeho krásna manželka Daniella, s ktorou si pred fotografmi vymieňali sladké bozky. 

Quentin Tarantino s manželkou Daniellou
Zobraziť galériu (11)
Quentin Tarantino s manželkou Daniellou  (Zdroj: SITA)

Quentin Tarantino s manželkou Daniellou
Zobraziť galériu (11)
Quentin Tarantino s manželkou Daniellou  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Eva LongoriaTarantinoMedzinárodný filmový festival v CannesGeri Horner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu