Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Veľmi smutná správa: Zomrela legendárna Marfuša z Mrázika (†79)

Inna Čurikovová sa preslávila ako Marfuša. Zobraziť galériu (4)
Inna Čurikovová sa preslávila ako Marfuša.

MOSKVA - Herečka Inna Čurikovová, ktorá sa do sŕdc mnohých vryla ako predstaviteľka Marfušy v kultovej rozprávke Mrázik, odišla na večnosť. Mala 79 rokov.

Agentúra TASS uvádza, že o úmrti herečky informoval riaditeľ divadla Lenkom - Mark Varshaver. Podľa jeho slov zomrela Inna Čurikovova v nemocnici.

Legendárna herečka, ktorá bola aj na dôchodku aktívna, utŕpela vážne zranenie počas minulého leta. Spadla vtedy z divadelnej scény a v nemocnici skončila s početnými zlomeninami.

Národná umelkyňa Sovietského zväzu Inna Čurikovová sa narodila 5. októbra 1943. Študovala na divadelnom učiliští a neskôr pôsobila nielen pred kamerami, ale aj na divadelných doskách. Najväčšiu popularitu jej priniesla postava Marfuši v legendárnej rozprávke Mrázik. Účinkovala však v mnohých filmoch svojho manžela - režiséra Gleba Panfilova. 

Inna sa nikdy netajila tým, že keď sa prvýkrát v Mrázikovi videla, tak sa rozplakala. „Pripadala som si veľmi škaredá. Dokonca som chcela od filmu úplne odísť,” uviedla. „Mama svoju obľúbenú dcérku trošku rozmaznala, ale inak bola Marfuša skvelé dievča,” dodala na margo svojej postavy.  

Viac o téme: Inna ČurikovováInna Čurikova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu