Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dvojica hercov požaduje tučné odškodné: Nakrúcali ich nahých... Mali len 15 a 16 rokov!

Olivia Hussey a Leonard Whiting Zobraziť galériu (2)
Olivia Hussey a Leonard Whiting (Zdroj: profimedia.sk)

LOS ANGELES - Písal sa rok 1968, keď mal svoju premiéru počin s názvom Romeo a Julia, v ktorom ústredné postavy stvárnili Olivia Hussey (71) a Leonard Whiting (72). Tí v týchto dňoch žalujú spoločnosť, ktorá počin produkovala. Dôvodom majú byť nahé scény, do ktorých ich prinútili a spôsobili im tak traumu.

Podľa medializovaných informácií, dvojica hercov požaduje od spoločnosti Paramount odškodné vo výške 500 miliónov dolárov. Žalobu podali uplynulý piatok a uvádzajú v nej, že boli obeťami sexuálneho obťažovania, zneužitia a podvodu. 

V čase nakrúcania mala Olivia 15 rokov a Leonard bol o rok starší. Režisérom počinu bol taliansky filmár Franco Zeffirelli, ktorý bol za tento počin nominovaný na Oscara. Zomrel ako 96-ročný v roku 2019.  

Dvojica hercov požaduje tučné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Ako dvojica žalobcov tvrdí, k nahým scénam ich prinútili v posledný deň nakrúcania. Režisér im údajne najskôr povedal, že budú mať na sebe bielizeň telovej farby. Nakoniec ale museli byť celkom nahí. Vo filme je napokon vidieť hercov zadok a prsia jeho kolegyne. „To, čo im bolo povedané a čo sa potom udialo, sú dve rôzne veci. Oni Francovi verili, že nenaruší ich dôveru. Brali ho ako priateľa a úprimne povedané, čo mali ako 16-roční robiť? Neexistovali žiadne možnosti. nebolo žiadne MeToo,” uvádza sa v žalobe. 

Zástupca dvojice - Solomon Gresen tiež tvrdí, že Olivia Hussey a Leonard Whiting boli v čase nakrúcania len naivné deti, ktoré netušili, ako ich toto veľmi zasiahne. Nahé scény im údajne spôsobili dlhodobé finančné straty a emocionálnu bolesť. 

VIDEO: Zábery z filmu Romeo a Julia, vrátane spomínaných nahých scén. 

Viac o téme: Leonard WhitingOlivia Hussey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu