Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

SMRŤ úradovala v šoubiznise: Zomrela slávna návrhárka Vivienne Westwood (†81)!

Vivienne Westwood Zobraziť galériu (3)
Vivienne Westwood (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Odišla v pokoji, obklopená rodinou! Britské médiá zaplavili smutné správy. A to, že z tohto sveta navždy odišla uznávaná módna návrhárka Vivienne Westwood. Mala 81 rokov a pracovala do poslednej chvíle.

Smutné správy o úmrti výstrednej návrhárky sa objavili na jej profile na sociálnej sieti Twitter. „Vivienne Westwood zomrela dnes, v pokoji a obklopená jej rodinou. Svet potrebuje ľudí ako Vivienne, aby ho menili k lepšiemu,” znelo v stanovisku. Pre médiá ich potvrdil jej hovorca. 

„Vivienne pracovala na veciach, ktoré milovala do poslednej chvíle. Navrhovala, písala knihu a menila svet k lepšiemu. Viedla úžasný život. Jej inovácie a vplyv za posledných 60 rokov boli obrovské a budú pokračovať aj v budúcnosti,” objavil sa odkaz na jej Instagrame. 

SMRŤ úradovala v šoubiznise:
Zobraziť galériu (3)

Jej partner Andreas Kronthaler, s ktorým spolupracovala sa pre Daily Mail vyjadril takto: „Budem pokračovať s Vivienne v mojom srdciPracovali sme do poslednej chvíle. Ďakujem ti miláčik.”

Kariéra Vivienne Westwood v módnom priemysle začala v 70. rokoch minulého storočia. Venovala sa najmä punkovému štýlu obliekania, čím sa stala jednou z najvýraznejších svetových návrhárok. „Dala punku výzor a štýl, ktoré sa radikálne odlišovali od čohokoľvek predtým," uviedol Andrew Bolton z Metropolitného múzea umenia v New Yorku. Dodal, že Westwoodová vo svojich návrhoch používala "roztrhané džínsy, zatváracie špendlíky a tričká s nápismi... predstavila postmodernizmus". Podľa Boltona sa vďaka Westwoodovej stal "punkový štýl súčasťou hlavného módneho prúdu".

Vivienne Westwood bola známa aj ako aktivistka a bojovníčka proti globálnemu otepľovaniu a klimatickej zmene. Zosnulá britská kráľovná Alžbeta II. jej udelila dve vyznamenania vrátane Radu britského impéria.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu