Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Držiteľ Oscara skončil za mrežami: SEXUÁLNE VYČÍŇANIE v Taliansku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

BRINDSI - Mal robiť kurzy, narobil si obrovské problémy! Kanadský scenárista, režisér a producent Paul Haggis (69) lieta v obrovských problémoch. V uplynulých dňoch zavítal do Talianska, kde mal vystúpiť v rámci filmového festivalu The Allora Fest. Kvôli závažným obvineniam zo sexuálneho napadnutia a ťažkého ublíženia na zdraví však skončil za mrežami.

Talianske úrady zatkli kanadského oscarového režiséra, scenáristu a producenta Paula Haggisa pre podozrenie zo sexuálneho útoku s priťažujúcimi okolnosťami. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP, podľa ktorého mal tento 69-ročný filmár prinútiť k pohlavnému styku mladú cudzinku.

Paul Haggis
Zobraziť galériu (2)
Paul Haggis  (Zdroj: SITA)

Podľa vyhlásenia prokuratúry v juhotalianskom meste Brindisi je Haggis "vážne podozrivý z trestných činov sexuálneho útoku" a zo spôsobenia "telesnej ujmy mladej žene zo zahraničia". V oboch prípadoch čelí obvineniu s priťažujúcimi okolnosťami.

Režisér prostredníctvom svojho talianskeho právneho zástupcu všetky obvinenia poprel s tým, že sa bude snažiť dokázať svoju nevinu. Požaduje pritom čo najrýchlejší priebeh celého vyšetrovania.

Paul Haggis sa mal v utorok zúčastniť na filmovom festivale Allora Fest v juhotalianskom meste Ostuni. Údajná obeť mala byť režisérom pred festivalom prinútená k sexuálnemu styku a po jednom zo stretnutí s ním bola dokonca nútená vyhľadať lekársku starostlivosť, uviedla prokuratúra v Brindisi.

Snímka Million Dollar Baby z roku 2004, ktorú Haggis produkoval, získal štyri Oscary. Jeho režisérsky debut, film Crash z roku 2005, bol ocenený dvoma Oscarmi. Napísal aj scenáre k dvom bondovkám.

Viac o téme: Paul Haggis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu