Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bizarná POCTA hudobnej legende: V múzeu vystavujú jeho PENIS!

Jimi Hendrix Zobraziť galériu (2)
Jimi Hendrix (Zdroj: SITA)

ISLAND - To sa často nevidí! Jimi Hendrix je meno, ktoré netreba nikomu predstavovať. Mnohí ho považujú za najvplyvnejšieho a najtalentovanejšieho gitaristu v dejinách rocku. Hoci hudobník zomrel ako 27-ročný, keď sa neúmyselne predávkoval, dosť toho po sebe zanechal. Napríklad aj pomerne nezvyčajnú, povedzme delikátnu, záležitosť.

A to sadrový odliatok svojho stoporeného údu. Ten je najnovším a dosť váženým prirastkom v Islandskom falologickom múzeu v Reykjaviku. Toto bizarné "dielo" v roku 1968 zhotovila americká umelkyňa Cynthia Albritton, známa ako Cynthia the Plaster Maker. Tá má na konte zhruba 50 rozličných odliatkov penisov rockových hviezd.

Umelkyňa navždy odišla z tohto sveta v apríli tohto roka. Ešte pred smrťou však muzeu prisľúbila, že im na prosby viacerých tento výnimočný kúsok daruje. „Je to určite jeden z našich najcennejších kúskov. Máme obrovské šťastie, že ho máme,” povedal k tomu Thórdur Ólafur Thórdarson, zástupca kurátora Falologického múzea.

Bizarná POCTA hudobnej legende:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zbierka Islandského falologického múza je pomerne pestrá. Obsahuje 282 penisov 93 rôznych druhov zvierat. Ročne ho navštívi zhruba 11 tisíc návštevníkov. Z nich väčšinu tvoria ženy. Najväčším vystaveným exponátom je falus vráskavca obrovského, ktorý je dlhý 170 cm a váži 75 kg. V roku 2011 pribudol do tohto netradičného múza prvý ľudský penis. Ten múzeu odkázal ich verný fanúšik. 

Viac o téme: Jimi Hendrix
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu