Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známa moderátorka spravodajstva priznala vážnu chorobu: RAKOVINA!

Svetoznáma moderátorka spravodajstva bojuje s rakovinou. Zobraziť galériu (4)
Svetoznáma moderátorka spravodajstva bojuje s rakovinou. (Zdroj: pixabay.com)

ATLANTA - Hlavná moderátorka zahraničného spravodajstva americkej spravodajskej stanice CNN Christiane Amanpourová oznámila, že jej diagnostikovali rakovinu vaječníkov. Informovala o tom v utorok stanica BBC.

Amanpourová (63) podľa vlastných slov podstúpila "náročnú, ale úspešnú operáciu zameranú na ich odstránenie", a čaká ju niekoľko mesiacov chemoterapie. Skúsená reportérka túto osobnú správu oznámila zo svojho domáceho štúdia v Londýne po štyroch týždňoch absencie z vysielania.

Amanpourová, ktorá má britsko-iránsky pôvod, strávila desaťročia v rozličných častiach sveta, pokrývajúc široký záber konfliktov a krízových situácií. Berúc na vedomie "milióny" ľudí s rakovinou vaječníkov na celom svete, Amanpourová vyzvala ženy, aby sa o tejto chorobe vzdelávali, pravidelne sa nechali vyšetrovať a "zabezpečili, aby ich zdravotné ťažkosti neboli prehliadané alebo zľahčované".

Christiane Amanpour (vpravo) je uznávanou moderátorkou spravodajstva televízie CNN.
Zobraziť galériu (4)
Christiane Amanpour (vpravo) je uznávanou moderátorkou spravodajstva televízie CNN.  (Zdroj: TASR)

Rakovinu vaječníkov je náročné diagnostikovať, pretože príznaky – napríklad opuchnutá alebo bolestivá brušná oblasť – sa ľahko dajú pomýliť s menej závažnými zdravotnými problémami. Ide o celosvetovo siedmu najrozšírenejšiu rakovinu u žien, uvádza medzinárodná nezisková organizícia World Cancer Research Fund. Ochorenie je zároveň ôsmou najrozšírenejšou príčinou úmrtí na rakovinu vo svete, pripomína BBC.

Amanpourová, držiteľka viacerých ocenení, plánuje pokračovať vo svojej práci pre CNN – týždenne moderovať svoj program od pondelka do stredy, hoci bude čeliť mesiacom chemoterapie. Christiane Amanpourová moderuje vlajkový program CNN pre globálne záležitosti, ako aj týždennú reláciu pre stanicu PBS.

Známa moderátorka spravodajstva priznala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Christine Amanpour
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu