Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odpočívať bude pri Gottovi: Štvrtý a posledný pohreb legendárnej Pilarovej!

Eva Pilarová Zobraziť galériu (4)
Eva Pilarová (Zdroj: TV Barrandov)

PRAHA - Legenda českej hudby zomrela už v marci, no stále nenašla miesto svojho posledného odpočinku. Pozostalí sa s Evou Pilarovou (†80) lúčili na viackrát a teraz ju čaká posledný, štvrtý pohreb. Manžel už totiž konečne vie, kam uloží pozostatky. Speváčka bude odpočívať pri svojom kolegovi a kamarátovi Karlovi Gottovi (†80).

Legendárni speváci sa narodili 26 dní po sebe a zomreli v rovnakom veku s odstupom piatich mesiacov. Nakoniec budú po smrti Eva Pilarová a Karel Gott odpočívať blízko seba. 

Odpočívať bude pri Gottovi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Vdovec spočiatku nevedel, kam uloží Evine pozostatky. Jej rodina bola presvedčená, že jej miesto je na cintoríne, kde odpočívajú aj iní slávni ľudia. Mesto Brno ponúklo Janovi Kolomazníkovi, že jeho zosnulá manželka môže spočinúť práve na ich čestnom pohrebisku. 

Galéria: Eva Pilarová

Lenže nakoniec sa rozhodol, že chce mať svoju životnú lásku vo svojej blízkosti, teda v Prahe. „Som úplne sám, nemám vôbec nikoho a chcem za Evou chodiť často. Navyše už ani nešoférujem, nemal by som sa tam (do Brna, pozn. red.) ako dostať,” citoval vdovca denník Aha! 

Voľba padla na cintorín na pražských Malvazinkách, kde je už pochovaný aj Karel Gott. Od marcového spopolnenia má Kolomazník urnu s manželkiným popolom stále pri sebe, no teraz už rozmýšľa, ako bude vyzerať jej hrob. „Verím, že už čoskoro Evičku uložíme. Bude to pre mňa už štvrtý pohreb. Prvý mala ešte u boromejok, druhý na Strahove v kostole, potom sa s ňou lúčili v Brne a toto bude skutočne posledná cesta,” uzavrel. 

Jan Kolomazník a Eva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV Barrandov)

Odpočívať bude pri Gottovi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Eva Pilarová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu