Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česká modelka našla slávneho manžela mŕtveho... Vydedil ju!

Ric Ocasek Zobraziť galériu (5)
Ric Ocasek (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File)

NEW YORK - Dnes by mal hudobník Ric Ocasek 76 rokov. Bohužiaľ, minulý rok v septembri zomrel po operácii, ktorej sa podrobil. Mŕtveho ho našla jeho manželka, modelka Pavlína Pořízková. Hoci sa o neho po operácii starala, boli v rozvodovom konaní, a tak jej spevák neodkázal vôbec nič.

Ric Ocasek sa narodil 23. marca 1944 v Baltimore v Marylande. V roku 1976 založil kapelu The Cars, ktorá vydala sedem albumov. Pôsobili v nej aj Elliot Easton, Greg Hawkes, David Robinson a Benjamin Orr, ktorý zomrel v októbri 2000.

Na konte majú hity ako Just What I Needed, Good Times Roll, My Best Friend's Girl, You Might Think, Drive alebo Magic. Formácia v roku 1988 ukončila činnosť, ktorú obnovila v období 2010 až 2011 a následne sa opäť odmlčala. V roku 2018 sa žijúci členovia ukázali na uvedení skupiny do Rock'n'rollovej siene slávy.

Ocasek vydal aj sedem sólových albumov a venoval sa tiež produkcii nahrávok pre interpretov ako Weezer, Bad Religion, Suicide, No Doubt alebo The Cribs.

Ric Ocasek
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/David Richard, File)

Ocasek bol tri razy ženatý, pričom z každého manželstva mal dvoch synov. Jeho posledná manželka Paulina Pořízková v roku 2018 oznámila, že sa s muzikantom pred časom rozišla. Práve ona ho však našla 15. septembra 2019 mŕtveho v jeho byte na Manhattane. 

Hudobník sa totiž podrobil operácii a práve manželka, hoci už odlúčená, a ich dvaja synovia na neho dohliadali pri zotavovaní. Rodáčka z Prostějova uviedla, že manželovi v nedeľu ráno priniesla kávu a zistila, že „počas noci v pokoji navždy odišiel”. Ako neskôr informoval súdny lekár, Ric zomrel v dôsledku ochorenia srdca zhoršeného emfyzémom (rozdutím pľúc). 

Hoci krásna Češka svojho muža opustila, ich vzťahy boli prekvapivo dobré a vychádzali spolu. Zhruba mesiac pred smrťou však Ric podpísal závet, v ktorom svoju ešte stále zákonitú ženu vydedil. „Moja manželka Pavlína Pořízková nebude dediť, keďže sme v rozvodovom konaní. Aj keby som zomrel skôr, než budeme rozvedení, Pavlíne nenáleží nič z dedičstva a ani jej nič neodkážem, pretože ma opustila,” znelo vraj v spomínanom závete. 

Paulína Pořízková a Ric
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Ric Ocasek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu