Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS stopol ďalší dlhoočakávaný projekt: Legendárni Priatelia nebudú... štúdiá zatvorili!

Zľava: Matthew Perry (Chandler), Jennifer Aniston (Rachel), David Schwimmer (Ross), Courtney Cox (Monica), Matt LeBlanc (Joey) a Lisa Kudrow (Phoebe) Zobraziť galériu (4)
Zľava: Matthew Perry (Chandler), Jennifer Aniston (Rachel), David Schwimmer (Ross), Courtney Cox (Monica), Matt LeBlanc (Joey) a Lisa Kudrow (Phoebe) (Zdroj: telkac.zoznam.sk)

KALIFORNIA - V posledných dňoch museli v rámci preventívnych opatrení seknúť s výrobou svojich seriálov či relácií mnohé slovenské či české televízie. Podobný osud teraz postretol aj kultový sitcom Priatelia, ktorý sa mal po rokoch vrátiť späť na obrazovky.

V súčasnej dobe, keď sa väčšina ľudí snaží zostať doma, aby sa tak čo najviac zabránilo šíreniu nového koronavírusu, je televízia pre niektorých doslova vykúpením z nudy. Drápy vírusu však dosiahli aj do nahrávacích štúdií, ktorým tak nezostalo nič iné, iba svoju výrobu výrazne skresať či úplne zastaviť. Zlé správy potvrdili aj najznámejšie americké štúdiá.

Galéria: Seriál Priatelia mal znovu ožiť už v máji

 

Výrobu zastavili

„Vzhľadom na rýchlo sa meniace udalosti týkajúce sa ochorenia COVID-19 a kvôli veľkej opatrnosti Warner Bros. Television Group sa nateraz zastavuje výroba našich viac ako 70 seriálov a pilotných epizód, ktoré sa v súčasnej dobe natáčali alebo chystali natáčať." Ako štúdiá potvrdili, u žiadnej z ich produkcií zatiaľ prípad nákazy identifikovaný nebol, no k ráznemu kroku pristúpili hlavne preto, aby ochránili svojich zamestnancov.


KORONAVÍRUS úplne ochromil Markízu: Sťahuje všetky premiérové programy... Večer si pozriete už len reprízy a SuperStar!


Žiaľ, opatrenia sa dotknú i natáčania špeciálnej epizódy sitcomu Priatelia, ktorá mala fanúšikov nestarnúceho seriálu potešiť na obrazovkách už v máji. Natáčanie bolo naplánované práve v najbližších dňoch a ako je u sitcomov zvykom, malo prebiehať pred živým publikom. To je však momentálne hudba budúcnosti.

Kedy sa natáčanie opäť spustí, ťažko predpovedať.
Zobraziť galériu (4)
Kedy sa natáčanie opäť spustí, ťažko predpovedať.  (Zdroj: Warner Bros. Television)

Na natáčanie spomínanej bonusovej časti pritom pristúpili všetci šiesti herci, ktorí zahviezdili aj v pôvodných sériách. Jennifer Aniston (51), Courteney Cox (55),Lisa Kudrow (56), Matt LeBlanc (52), David Schwimmer (53) i Matthew Perry (50) mali podľa CNN za svoju účasť v spomínanej epizóde dostať rozprávkové honoráre vo výške 2,5 až 3 milióny dolárov.

Na natáčanie špeciálnej epizódy prikývli všetci pôvodní herci.
Zobraziť galériu (4)
Na natáčanie špeciálnej epizódy prikývli všetci pôvodní herci.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, File)

I keď k natočeniu sľubovaného dielu dôjde, stane sa tak so značným oneskorením. Priaznivci bláznivej šestice kamarátov sa preto budú musieť obrniť trpezlivosťou.

Herci i diváci si na natáčanie budú musieť počkať.
Zobraziť galériu (4)
Herci i diváci si na natáčanie budú musieť počkať.  (Zdroj: Instagram)

Viac o téme: PriateliaFriendsKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu