Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na hrob mu nikdy nepôjde: Česká herečka nebola manželovi na pohrebe a rok po tom... Je na tom vážne zle!

Jana Hlaváčová a Luděk Munzar Zobraziť galériu (4)
Jana Hlaváčová a Luděk Munzar (Zdroj: CT)

PRAHA - Pred pár dňami uplynul rok od smrti českej legendy Luďka Munzara (†85). Jeho manželka Jana Hlaváčová (81), ktorá s ním strávila 50 rokov, ale pre zdravotné problémy na pohrebe chýbala. A na jeho hrobe odvtedy ani nebola, ani na výročie. Už sa zmierila s tým, že sa tam ani nikdy nedostane...

Luděk Munzar zomrel 26. januára 2019, v nedeľu teda uplynul rok od jeho smrti. Český Blesk preto kontaktoval vdovu Janu Hlaváčovú s otázkou, či bola pri jeho hrobe. Na pohrebe totiž zo zdravotných dôvodov chýbala. 

A bohužiaľ, jej stav sa odvtedy k lepšiemu nezmenil. Trápi ju Parkinsonova choroba a pohybuje sa len občas pomocou chodítka. „Luděček mi veľmi chýba, na cintoríne som za ním ale nebola. Nejde to, nechodím, som ležiak,” povedala Blesku známa herečka. 

Luděk Munzar a Jana Hlaváčová kedysi na divadelných doskách
Zobraziť galériu (4)
Luděk Munzar a Jana Hlaváčová kedysi na divadelných doskách  (Zdroj: archív Národného divadla Praha)

Munzar odpočíva na zbraslavskom cintoríne, pričom práve Zbraslav je miestom, kde sa 14. mája 1969 s Hlaváčovou zosobášili. Pár dní pred 50. výročím svadby tam rodina rozptýlila jeho popol, hoci zomrel v januári. Jana tam však chýbala. „Na zbraslavskom cintoríne som nebola, ani keď sa tam moja rodina s Luděčkom lúčila na rozptylovej lúčke. Už vtedy som sa zmierila s tým, že tam za ním už nikdy nebudem môcť ísť,” priznala smutne herečka.

Jana Hlaváčová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Galéria: Jana Hlaváčová

Viac o téme: Luděk MunzarJana Hlaváčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu