Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hudobný svet v smútku: Legenda zomierala vo svojej posteli... Manželka ho držala za ruku!

Robert Hunter Zobraziť galériu (6)
Robert Hunter (Zdroj: TASR/Evan Agostini/Invision/AP, File)

LOS ANGELES - Vo veku 78 rokov v pondelok zomrel Robert Hunter, ktorý sa preslávil ako textár už nefungujúcej americkej kapely Grateful Dead. Smutnú správu potvrdila rodina zosnulého.

"S veľkým zármutkom potvrdzujeme, že náš milovaný Robert včera v noci navždy odišiel. Zomrel v pokoji v jeho dome, vo svojej posteli, obklopený láskou. Jeho manželka Maureen bola pri ňom a držala ho za ruku," uviedli v oficiálnom vyhlásení.

Textár, hudobník a spisovateľ Robert Hunter sa narodil 23. júna 1941 v kalifornskom Arroyo Grande. K formácii Grateful Dead sa pripojil v roku 1967 a bol jej hlavným textárom. V roku 1994 ho spolu s kapelou uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom sa stal prvou osobu, ktorej prejavili takúto česť napriek tomu, že v zostave nehral na žiaden hudobný nástroj ani nespieval. Na konte má aj niekoľko sólových albumov a kníh. Spolupracoval tiež s Bobom Dylanom na albumoch Down in the Groove (1988), Together Through Life (2009) a Tempest (2012). V roku 2015 ho spolu so zosnulým lídrom Grateful Dead a blízkym priateľom Jerrym Garciom uviedli do Skladateľskej siene slávy.

Viac o téme: SmrťTextárRobert HunterGrateful Dead
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu