Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Herecký svet v smútku: Zomrela herečka z Noci na Karlštejně

 Zomrela herečka z Noci na Karlštejně!
Zomrela herečka z Noci na Karlštejně! (Zdroj: Twitter: @stars24cz, )

PRAHA - Vo veku 80 rokov zomrela po dlhej ťažkej chorobe 9. júla v Prahe Jana Kopecká, vdova po českom hercovi Milošovi Kopeckom. S odkazom na rodinu to uviedol publicista Pavel Kovář, autor dvoch životopisných publikácií o obľúbenom hercovi.

Jana Kopecká bola tanečnica a herečka, viac ako dvadsať rokov pôsobila na scéne Divadla ABC a objavila sa okrem iného aj vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů, Dáma na koľajniciach, Noc na Karlštejne, Hviezda padá nahor alebo Lásky medzi kvapkami dažďa.

Jana Kopecká sa narodila 16. mája 1939, vyštudovala konzervatórium a bola tanečnicou v niekoľkých divadlách. V rokoch 1960 až 1980 pôsobila v pražskom ABC a účinkovala v Balete Československej televízie. Neskôr pracovala aj ako pomocníčka v Divadle Na zábradlí.

S Milošom Kopeckým sa zoznámila pri nakrúcaní filmu Limonádový Joe a začiatkom 60. rokov sa zobrali. Bola jeho štvrtou ženou a podľa mnohých jeho veľkou a dlhoročnou oporou, pričom spolu zostali 30 rokov, až do Kopeckého smrti. O spolužití s mužom o 17 rokov starším, ktorý mal celý život psychické problémy a veľa priznaných mimomanželských vzťahov, napísala niekoľko kníh, napríklad titul Môj život s Mild.

Viac o téme: Jana Kopecká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu