Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Svet plače za Dylanom (†52) z Beverly Hills 90210: Brandon mlčí a Steve... Och, to je dojemné!

Luke Perry Zobraziť galériu (6)
Luke Perry (Zdroj: The CW Television Network)

LOS ANGELES - Slová plné bolesti a smútku! Keď sa v médiách objavili správy o tom, že herec Luke Perry v stredu prekonal mŕtvicu, o jeho zdravotný stav sa báli nielen fanúšikovia seriálu Beverly Hills 90210. Začiatkom tohto týždňa obleteli svet ešte oveľa smutnejšie správy. A to, že 52-ročný herec zomrel. Na sociálnych sieťach ho oplakávajú fanúšičky a kolegovia z hereckej brandže. Prekvapivé je, že Jason Priestley, Tori Spelling, či Brian Austin Green na informácie o Dylanovej smrti nijako nereagovali. Čo mu ale odkázali tí ostatní?

„Herec Luke Perry († 52) zomrel po tom, ako utrpel masívnu mozgovú príhodu. Bol obklopený svojimi deťmi, snúbenicou, bývalou manželkou, matkou, bratom, sestrou a ďalšími príbuznými. Jeho rodina ďakuje všetkým za podporu a ľútosť,” uviedol v oficiálnom vyhlásení jeho hovorca.

Seriálový Dylan sa oženil v roku 1993 s Rachel Minnie Sharp, s ktorou mal 21-ročného syna Jacka a 18-ročnú dcéru Sophie. Po 10 rokoch manželstva sa rozviedli. Jeho aktuálnou snúbenicou bola istá Wendy Madison Bauer, ktorá pracuje ako terapeutka.    

Za hercom smútia nielen jeho najbližší, ale aj množstvo fanúšikov po celom svete. Veď Luke bol svojho času idolom mnohých žien a dievčat. Dôkazom sú aj vyznania a komentáre na sociálnych sieťach. 

Obrovský smútok zasiahol i Perryho hereckých kolegov. Luke naposledy účinkoval v seriáli Riverdale. „Moje srdce je zlomené. Budeš mi veľmi chýbať. Posielam všetku lásku tvojej rodine,” napísala na twitteri Molly Ringwald, jeho seriálová manželka. 

Luke Perry a jeho seriálová manžela Molly Ringwald v počine Riverdale.
Zobraziť galériu (6)
Luke Perry a jeho seriálová manžela Molly Ringwald v počine Riverdale.  (Zdroj: The CW Television Network)

Na herca si zaspomínali aj kolegovia z legendárneho počinu Beverly Hills 90210. Jennie Garth sa vyjadrila pre magazin People. „Moje srdce je zlomené. Znamenal pre mnohých z nás tak veľa. Bola to výnimočná osobnosť. Zdieľam svoju veľký smútok s jeho rodinou a všetkými, čo ho milovali. Je to obrovská strata,” uviedla seriálová Kelly. 

Pre People sa vyjadrila aj Gabrielle Carteris. Tá stvárnila bifľošku Andreu. „Som zlomená. Luke bol obrovskou silou pre mnohých. Bol takou citlivou dušou. Vždy láskavý a štedrý. Bude chýbať každému, kto ho poznal. Nikdy na neho nezabudneme. Moje srdce je s rodinou, priateľmi a fanúšimi po celom svete,” vyjadrila sa herečka. 

Luke Perry a Jennie Garth ako Dylan a Kelly v seriáli Beverly Hills 90210.
Zobraziť galériu (6)
Luke Perry a Jennie Garth ako Dylan a Kelly v seriáli Beverly Hills 90210.  (Zdroj: Fox Network)

Poriadne dojemné sú slová, ktoré seriálovému Dylanovi poslal na rozlúčku jeho parťák Steve. „Najdrahší Luke, navždy si budem pamätať chvíle, ktoré sme za posledných 30 rokov spolu prežili. Nech je tvoja cesta vpred sprevádzaná nádhernými dušami tých, čo odišli pred tebou. Tak, ako si ty sprevádzal tých, čo si tu zanechal. Bože, daj mu, prosím, miesto v tvojej blízkosti. Zaslúži si to,” napísal na instagrame Ian Ziering.     

Luke Perry a Ian Ziering si boli blízki aj po rokoch.
Zobraziť galériu (6)
Luke Perry a Ian Ziering si boli blízki aj po rokoch.  (Zdroj: Instagram)

Shannen Doherty, ktorá bola v seriáli Beverly Hills 90210 Dylanovou láskou, sa k jeho úmrtiu zatiaľ nevyjadrila. Avšak zdieľala ich spoločnú momentku, keď sa dozvedela, že jeho zdravotný stav je vážny. „Priateľ môj, silno ťa objímam a dávam ti moju silu. Zvládneš to,” napísala k fotke herečka. Žiaľ, Luke sa už z umelého spánku neprebral...

Shannen Doherty dúfala, že Luke Perry to zvládne.
Zobraziť galériu (6)
Shannen Doherty dúfala, že Luke Perry to zvládne.  (Zdroj: Instagram)

Za Perrym smútia nielen kolegovia z Beverly Hills 90210. Emotívne sú aj slová Charlieho Sheena. „L.P., človeče, ty si každú situáciu urobil lepšou. Tvoja elegancia, tvoj vtip, šarm a obrovské srdce... Bol si nám inšpiráciou a očaril si toľkých. Pane, odpočívaj v pokoji. Som ozaj poctený, že som ťa poznal,” napísal na twitterii Sheen. 

Luke Perry a Charlie Sheen boli dobrými priateľmi.
Zobraziť galériu (6)
Luke Perry a Charlie Sheen boli dobrými priateľmi.  (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: Luke Perry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu