Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nádherná kráľovská nevesta: Všetko o šatách Meghan Markle

Princ Harry a Meghan Markle Zobraziť galériu (13)
Princ Harry a Meghan Markle (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Americká herečka Meghan Markle sa dnes vydala za anglického princa Harryho. Od dnes budú používať tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Tmavovláska povedala svoje áno v pomerne jednoduchých šatách.

Ako informoval kensintonský palác, svadobnú róbu pre Meghan Markle navrhla renomovaná britská návrhárka Clare Waight Keller, ktorá pracuje pre módny dom Givenchy. Nová vojvodkyňa zo Sussexu si Clare vybrala pre jej estetické cítenie, bezchybnú prácu a skvelé spôsoby. Tiež chcela vyzdvihnúť britský talent. 

Nádherná kráľovská nevesta: Všetko
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: SITA/AP)

Šaty stelesňujú nadčasovú minimalistickú eleganciu odkazujúcu na ikonický módny dom Givenchy. Hlavnými prvkami sú lodičkový výstrih a zvýraznený pás. Šaty sa rozširujú vzadu, kde prechádzajú do vlečky padajúcej v kruhovom tvare. Vlečku nadnáša spodnička z trojitej vrstvy organzy. Trojštvrťové rukávy dodávajú róbe moderný nádych. 

Materiál na šaty sa zháňal po celej Európe. Návrhárka nakoniec objavila luxusnú hodvábnu látku, ktorá pozostáva z dvoch až troch vrstiev hodvábu. 

Nádherná kráľovská nevesta: Všetko
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: SITA/AP)

Meghan vyslovila prianie mať v tejto dôležitej chvíli pri sebe všetkých 53 krajín Commonwealthu. Bol preto navrhnutý závoj, ktorý reprezentuje typickú flóru každej jednej z týchto krajín zjednotenú do veľkolepej kvetinovej kompozície. Závoj je 5 metrov dlhý, vytvorený z hodvábneho tylu. Nechýbajú ani kvety z ručne vyrobenej čipky. Závoj drží na mieste diamantová tiara kráľovnej Mary, ktorú Meghan zapožičala kráľovná Alžbeta II. 

Šperky má Meghan od Cartiera. Topánky od Givenchy. 

Nádherná kráľovská nevesta: Všetko
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: SITA/AP)

Detaily kráľovskej svadby nájdete TU»

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu