Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dcéra švédskej princeznej je na svete: Aha, aké meno dostala!

Švédska princezná Madeleine Zobraziť galériu (5)
Švédska princezná Madeleine (Zdroj: SITA/AP)

ŠTOKHOLM - Novorodená dcérka švédskej princeznej Madeleine dostala meno Adrienne Josephine Alice. Informoval o tom švédsky kráľ Karol XVI. Gustáv, ktorý zároveň v pondelok na špeciálne zvolanom stretnutí kabinetu oznámil, že jeho najmladšia vnučka dostala titul vojvodkyňa z Blekinge. Krst by sa mal konať približne o tri mesiace.

Josephine je pritom jedno z prostredných mien Madeleine a Alice sa volala jej stará mama z matkinej strany Alice Sommerlath. Meno Josephine je zároveň poctou starej mame princezninho manžela, Chrisa O’Neilla.

Dcérino meno oznámila aj samotná trojnásobná matka prostredníctvom služby Instagram, kde zároveň zverejnila fotografiu dievčatka so staršími súrodencami. "Leonore a Nicolas vítajú doma malú sestričku," napísala k záberu. Dievčatko, ktoré je desiate v poradovníku čakateľov na trón, sa narodilo v piatok o 00:41 v nemocnici v Danderyde. Vážilo 3465 gramov a meralo 50 centimetrov.

Tridsaťpäťročná dcéra kráľa Karola XVI. Gustáva a kráľovnej Silvie a 43-ročný britsko-americký bankár oznámili 25. októbra 2012 zasnúbenie a 8. júna v nasledujúcom roku sa vzali. Ich dcéra Leonore, ktorá dostala titul vojvodkyňa z Gotlandu, sa narodila 20. februára 2014. Syn Nicolas, vojvoda z Angermanlandu, prišiel na svet 15. júna 2015. Rodina žije v Londýne, no vo februári pricestovali do Švédska, pretože sa rozhodli, že chcú, aby sa ich tretie dieťa narodilo tam.

Viac o téme: Princezná Madeleine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu