Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zomrela populárna francúzska speváčka France Gall: Jej legendárny hit zaručene poznáte

France Gallová
France Gallová (Zdroj: YT)

PARÍŽ - Vo veku 70 rokov zomrela v nedeľu francúzska speváčka France Gallová. Podľa agentúry AP o tom informoval speváčkin zástupca pre styk s médiami.

Gallovú koncom decembra hospitalizovali s infekciou v nemocnici v Neuilly pri Paríži. Speváčke okrem toho pred dvoma rokmi zistili recidívu po rakovine prsníka, ktorá sa u nej objavila prvýkrát v roku 1993 - rok po tom, ako na infarkt zomrel jej manžel, spevák a skladateľ Michel Berger. 

France Gallová zažila veľký úspech začiatkom 60. rokov, pričom v roku 1965 vyhrala prvú cenu v súťaži Eurovízie za pieseň Poupée de cire, poupée de son - súťažila však vtedy za Luxembursko.

Po niekoľkoročnom odmlčaní sa v 80. rokoch jej úspech znásobil vďaka piesňam skomponovaným Michelom Bergerom. Koncom 80. rokov bola v hitparádach viacerých krajín úspešná Gallovou interpretovaná pieseň Ella, elle l'a, ktorá bola Bergerovou poctou americkej jazzovej speváčke Elle Fitzgeraldovej.

Po smrti Bergera v roku 1992 a ich dcéry Pauline o päť rokov neskôr, ako aj v dôsledku zdravotných problémov, Gallová v roku 1997 oznámila, že s vystupovaním končí. V roku 2015 sa však na scénu vrátila v hudobnej komédii Résiste, ktorou vzdala hold svojmu manželovi.

Viac o téme: France Gallová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu