Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Americký textár vytvoril TÚTO vec, na pomoc si zavolal aj Lopez: Osud Portorika im nie je ukradnutý

Jennifer Lopez Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lopez (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Americký skladateľ, textár a herec Lin-Manuel Miranda napísal pieseň na pomoc hurikánom zničenému Portoriku. Na nahrávaní skladby s názvom Almost Like Praying, ktorú zverejnili v piatok, sa podieľali latinskoamerické hviezdy ako Marc Anthony, Camila Cabello, Gloria Estefan, Luis Fonsi, Fat Joe, John Leguizamo, Jennifer Lopez, Gina Rodriguez či Rita Moreno. Video z nahrávania je dostupné na službe YouTube.

Autora úspešného broadwayského muzikálu Hamilton, ktorého rodičia pochádzajú z Portorika, inšpirovala vlastná snaha kontaktovať po hurikáne svojich blízkych a tiež pomalá reakcia úradov, čo sa týka záchranných operácií. „Napadlo mi, že ak do textu zakomponujem všetkých 78 miest Portorika, a ak to spravíme dobre, na tieto mestá sa nikdy nezabudne," vyjadril sa v rozhovore pre magazín Billboard.

Almost Like Praying je zmesou reggaetonu, salsy, son a rapu a používa hudobný motív z piesne Maria, Mirandovej najobľúbenejšej skladby z muzikálu West Side Story.

Všetky zisky z predaja a distribúcie piesne poputujú na konto fondu Unidos Hispánskej federácie.

Viac o téme: Jennifer LopezMarc AnthonyGloria EstefanGina RodriguezLin-Manuel MirandaCamila CabelloLuis FonsiFat JoeJohn LeguizamoRita Moreno.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu