Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hudobný svet v šoku: Legendárny rocker Tom Petty prehral boj o život!

Tom Petty
Tom Petty (Zdroj: YT)

LOS ANGELES - Vo veku 66 rokov zomrel v noci nadnes americký rockový spevák a skladateľ Tom Petty, informovala spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na vyhlásenie rodiny zosnulého.

Pettyho postihlo úplné zastavenie činnosti srdca a po tom, ako ho v bezvedomí a nedýchajúceho našli v jeho dome v kalifornskom Malibu, ho hospitalizovali v neďalekom meste Santa Monica.

Petty zomrel pokojne v kruhu svojej rodiny, členov svojej skupiny a priateľov, povedal jeho dlhoročný manažér Tony Dimitriades.

Správy o stave hudobníka sprevádzali zmätky. O jeho smrti najprv v pondelok informovala spravodajská stanica CBS News s odvolaním sa na Policajné oddelenie v Los Angeles (LAPD).

LAPD však neskôr tieto tvrdenia stiahlo a na sociálnej sieti Twitter vysvetlilo, že "nedisponuje žiadnymi informáciami o úmrtí speváka Toma Pettyho".

"Počiatočné nepresné informácie boli nedopatrením poskytnuté určitým mediálnym zdrojom. LAPD však nemá v tejto záležitosti žiadnu vyšetrovaciu úlohu," uviedlo policajné oddelenie.

Hovorca LAPD neskôr poprel, že polícia vôbec poskytla stanici CBS News nejaké informácie, ktoré toto médium použilo na správu o hudobníkovom úmrtí. CBS News medzitým svoju správu pozmenila.

Webový magazín TMZ uvádza, že privolaná záchranka ešte dokázala obnoviť Pettyho tep. Po prevoze do nemocnice UCLA Santa Monica Hospital ho napojili na dýchacie prístroje, jeho mozog však už nevykazoval žiadnu činnosť.

Počiatočná správa o Pettyho úmrtí vyvolala na internete záplavu smútočných reakcií. Svoje odkazy a spomienky na Pettyho zverejnili hudobníci ako Bob Dylan, Courtney Love, Kid Rock, Cyndi Lauperová alebo Paul Stanley.

Petty iba pred týždňom ukončil koncertné turné v kalifornskom amfiteátri Hollywood Bowl. Turné sa konalo pri príležitosti 40. výročia vzniku skupiny Tom Petty and The Heartbreakers, ktorej bol frontmanom.

Petty pôsobil aj v skupine Mudcrutch i ako sólový umelec. Na prelome 80. a 90. rokov bol po boku Georgea Harrisona, Roya Orbisona, Boba Dylana a Jeffa Lynna členom rockovej superskupiny The Traveling Wilburys.

Medzi najznámejšie skladby Toma Pettyho patria "American Girl", "Stop Draggin' My Heart Around", "Free Fallin'", "All or Nothing", "King's Highway", "Into the Great Wide Open", "Learning to Fly", "I Won't Back Down" či "Mary Jane's Last Dance".

Skupinu Tom Petty and the Heartbreakers uviedli v roku 2002 do Rockandrollovej siene slávy. Rodák z floridského mesta Gainesville má aj hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.
      

Viac o téme: Tom Petty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu