Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Už je jasné, prečo neprišla na Oscary: Nádherná herečka vyšla s pravdou von!

Natalie Portman s manželom Benjaminom Millepiedom Zobraziť galériu (6)
Natalie Portman s manželom Benjaminom Millepiedom (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká herečka Natalie Portmanová priviedla na svet svoje druhé dieťa. Podľa piatkového vyhlásenia jej hovorcu pre časopis People sa dievča menom Amalia narodilo ešte 22. februára, pričom sú matka i dieťa "šťastné a zdravé".

Portmanová (35) má so svojím manželom, tanečníkom a choreografom Benjaminom Millepiedom (39), aj päťročného syna Alepha. Dvojica sa zosobášila v roku 2012.

V rámci najnovšieho ročníka cien Americkej akadémie filmových umení a vied bola Portmanová nominovaná v kategórii najlepšia herečka za stvárnenie niekdajšej prvej dámy USA Jackie Kennedyovej vo filme Jackie. Na slávnostné odovzdávanie Oscarov, ktoré sa konalo minulú nedeľu v Hollywoode, však neprišla.

Natalie Portman, vlastným menom Neta-Lee Hershlag, sa dostala do povedomia verejnosti v roku 1994, keď si po boku Jeana Rena zahrala vo filme Leon. Známa je aj ako Padmé Amidala z prequelovej trilógie Hviezdnych vojen z rokov 1999, 2002 a 2005. Zatiaľ najväčší úspech kariéry prišiel s hlavnou rolou vo filme Čierna labuť (2010) režiséra Darrena Aronofského.

Stvárnenie baleríny Niny Sayers prepadajúcej šialenstvu z nej spravilo kráľovnú sezóny filmových cien, keď na prelome rokov 2010 a 2011 ovládla ankety asociácií filmových kritikov a získala aj Critics Choice Award, Independent Spirit Award, Screen Actors Guild Award, britskú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara. Okrem toho si zahrala aj v snímkach ako Návrat do Cold Mountain (2003), Precitnutie v Garden State (2004), Na dotyk (2004), V ako Vendeta (2005), Goyove prízraky (2006), Kráľova priazeň (2008), Bratia (2009), Knight of Cups (2015), Jane Got a Gun (2016) alebo Jackie (2016).   

Viac o téme: Natalie PortmanBenjamin Millepied
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu