Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trapas s oscarovou obálkou: Herci sú nevinní!

Warren Beatty, Oscar Zobraziť galériu (3)
Warren Beatty, Oscar (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Spoločnosť PricewaterhouseCoopers sa ospravedlnila za chybu pri vyhlásení víťaza Oscara v kategórii Najlepší film. "Úprimne sa ospravedlňujeme tvorcom filmov Moonlight a La La Land, Warrenovi Beattymu, Faye Dunaway a divákom Oscarov za chybu, ktorá sa stala pri vyhlasovaní kategórie Najlepší film.

"Prezentujúci dostali omylom obálku s nesprávnou kategóriou, čo sme napravili hneď, ako sme na to prišli. V súčasnosti vyšetrujeme, ako sa to mohlo stať a veľmi nás mrzí, že k tomu došlo. Vážime si s akou eleganciou túto situáciu zvládli nominovaní, Akadémia, ABC a Jimmy Kimmel," uviedla v oficiálnom vyhlásení spoločnosť, ktorá je od roku 1934 zodpovedná za spočítanie hlasov a zabezpečenie utajenia víťazov.

Cenu pre najlepší film dostala v noci na dnes dráma Moonlight. Tú však za víťaza vyhlásili až po upozornení tvorcov La La Landu, ktorí už na pódiu ďakovali za svoj triumf. Nesprávneho víťaza vyhlásili Warren Beatty a Faye Dunaway, ktorí podľa Beattyho dostali do rúk nesprávnu obálku. "Nebol to vtip," zdôraznil 79-ročný herec. 

Viac o téme: OscarWarren Beatty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu