Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezda legendárnej kapely Queen je na tom zle: Už žiadne koncerty, bojuje s vážnou chorobou!

Brian May Zobraziť galériu (5)
Brian May (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglický hudobník Brian May, známy najmä ako gitarista kapely Queen, má zdravotné problémy, pre ktoré na neurčito odložil všetky naplánované koncerty. Šesťdesiatdeväťročný interpret mal v decembri absolvovať celkovo jedenásť vystúpení po boku speváčky Kerry Ellis v rámci ich Candlelit Christmas Tour po Veľkej Británii.

Muzikant informoval o bližšie nešpecifikovaných ťažkostiach v piatok na svojej oficiálnej webovej stránke. Ako uviedol, už dlhšie bojuje s vážnejším ochorením, pre ktoré sa necíti dobre. „Čoraz viac bojujem s pretrvávajúcou chorobou, ktorá ničí moju energiu a vôľu. Momentálne sa necítim dostatočne sebavedomo na to, aby som vystúpil na pripravovaných vystúpeniach na takej úrovni, akú všetci očakávame. Nariadili mi, aby som radšej odpočíval a zotavoval sa, než išiel von a riskoval, že skolabujem priamo pri práci, čo by bola tragédia," napísal rodák z Hamptonu, ktorý sa zároveň ospravedlnil priaznivcom za zrušené decembrové koncerty.

„Ide o rozhodnutie, nad ktorým som si už dlhšie lámal hlavu, ale nakoniec to bolo nevyhnutné. Som presvedčený, že je oveľa lepšie zrušiť vystúpenia teraz, vrátiť fanúšikom peniaze a dať nášmu tímu šancu znova si naplánovať december. Som zničený, že musím z projektu odstúpiť a neznášam, keď sklamem vás, lojálnych fanúšikov. Úprimne sa všetkým ospravedlňujem," dodal hudobník. 

Brian Harold May sa preslávil v spomínanej legendárnej skupine Queen. Je autorom mnohých jej hitov, ako napríklad Tie Your Mother Down, We Will Rock You, Who Wants to Live Forever, Save Me alebo Too Much Love Will Kill You. S kapelou vydal 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. V roku 2005 dostal Rad britského impéria za prínos hudobnému priemyslu. V roku 2007 získal titul PhD z astrofyziky, ktorú študoval už pred začiatkom úspešnej hudobnej kariéry. 

May a spomínaná Kerry Ellis, ktorá už účinkovala na Broadwayi či West Ende, sa stretli v roku 2002 počas kastingov do muzikálu We Will Rock You. Muzikant neskôr produkoval jej album Anthems (2010) a vyrazili na spoločné Anthems: The Tour. Dvojica, ktorá má na konte aj živák Acoustic by Candlelight: Live on The Born Free Tour (2013), plánuje v marci vydať štúdiovku s názvom Anthems II. Tento rok v marci sa v rámci turné One Voice predstavili aj v Bratislave. 

Viac o téme: ChorobaQueenBrian May
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu