Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Legendárny Hriešny tanec bez Baby? Úlohu odmietla!

Hriešny tanec Zobraziť galériu (5)
Hriešny tanec (Zdroj: Profimeda)

LOS ANGELES - Americká herečka Jennifer Grey odmietla úlohu v pripravovanom remakeu snímky Hriešny tanec (1987), kde stvárnila hlavnú hrdinku Baby. Oznámila to v nedeľu počas mediálneho turné Asociácie televíznych kritikov (Television Critics Association), kde prezentovala seriál Red Oaks (2014).

“Požiadali ma, aby som sa nejako podieľala na tej show a to mi polichotilo. Ale pre mňa to bolo nedotknuteľné, nezdalo sa mi to vhodné,” uviedla pre filmový magazín The Hollywood Reporter. “Nepoviem vám, ktorú rolu mi ponúkli, ale nebola to Baby,” dodala.

“Rada uvidím s čím (tvorcovia, pozn. red.) prídu,” vyjadrila sa k projektu 56-ročná Grey. “Myslím si, že obsadili úžasných hercov. Budem sa to pozerať a som nadšená,” povedala a zároveň svojim mladším kolegom odporučila, aby pri hraní boli sami sebou. 

V spomínanej novinke sa v hlavných úlohách predstavia Abigail Breslin a Colt Prattes. Kým 19-ročná Breslin stvárni Baby, Prattesa diváci a diváčky uvidia v úlohe Johnnyho Castla. Herecké obsadenie dopĺňajú Nicole Scherzinger, Katey Sagal, Shane Harper, Casper Smart, Debra Messing, Sarah Hyland, Bruce Greenwood, Tony Roberts a J. Quinton Johnson. O réžiu trojhodinového filmu spoločnosti Lionsgate TV sa postará Wayne Blair. Scenár pripravila Jessica Sharze a o choreografiu sa postará držiteľ ceny Tony Andy Blankenbuehler. Autorka pôvodného scenára Eleanor Bergstein sa zasa ujala úlohy jednej z výkonných producentiek. Nové spracovanie filmu odvysiela televízia ABC, hoci dátum premiéry zatiaľ nie je známy. 

Snímka Hriešny tanec priniesla príbeh mladej Baby, ktorá prichádza s rodičmi a sestrou do prázdninového strediska. Počas pobytu sa zoznámi s tanečným inštruktorom Johnnym a prežije s ním nielen prvú lásku ale aj premenu na sebavedomú ženu. V obľúbenej romantickej snímke si zahrali spomínaná Jennifer Grey (Baby) a Patrick Swayze (Johnny), pre ktorého titul znamenal zlom v kariére. Skladbe (I've Had) The Time Of My Life udelili Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. V roku 2004 sa do kín dostala snímka Hriešny tanec 2: Havanské noci, ktorej tvorcovia zasadili príbeh na Kubu. Nakrútiť remake Hriešneho tanca sa spoločnosť Lionsgate pokúšala už v roku 2011, no napokon projekt zastavila. 

Hriešny tanec vyniesol Jennifer Grey v roku 1988 jedinú nomináciu na Zlatý glóbus v kariére. Okrem toho si zahrala aj v snímkach Červená smršť (1984), Voľný deň Ferrisa Buellera (1986) či Hore a dole (2000). 

Viac o téme: Jennifer GreyHriešny tanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu