Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spevák legendárnej skupiny KISS podstúpil operáciu: Ohrozí to jeho kariéru?

Paul Stanley s kapelou Kiss Zobraziť galériu (7)
Paul Stanley s kapelou Kiss (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Spevák a gitarista americkej hardrockovej kapely Kiss Paul Stanley podstúpil operáciu pre natrhnutú bicepsovú šľachu. Šesťdesiatštyriročný hudobník potvrdil správu prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde tiež zverejnil fotografiu s ošetrenou rukou.

Muzikant nemohol vystúpiť s kapelou v piatok na charitatívnom koncerte Race to Erase v Kalifornii a Kiss teda zahrali po druhý raz v histórii ako trio. V sobotu pritom informoval na Facebooku o zdravotných problémoch aj niekdajší gitarista kapely Ace Frehley, ktorého hospitalizovali pre dehydratáciu a vyčerpanie. 

Kiss vznikli v roku 1973 v New Yorku a sú známi aj vďaka špecifickému make-upu a kostýmom. Debutovali o rok neskôr eponymným albumom, pričom odvtedy vydali ďalších 19 štúdioviek. Tá zatiaľ posledná s názvom Monster vyšla v roku 2012. Okrem toho majú na konte viacero živých nahrávok, kompilácií a 18. septembra 1978 všetci štyria pôvodní členovia vydali aj sólové albumy. Celosvetovo predali viac ako 100 miliónov kópií nahrávok.

Vo formácii od jej vzniku pôsobia spomínaný Stanley a Gene Simmons (spev, basgitara), ktorých v súčasnosti dopĺňajú gitarista Tommy Thayer a bubeník Eric Singer. Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Rock And Roll All Nite, Shout It Out Loud, Beth, Detroit Rock City, Hard Luck Woman, Calling Dr. Love, Shock Me, I Was Made For Lovin' You, Forever či Psycho Circus, za ktorú získali v roku 1999 aj nomináciu na cenu Grammy. Vlani ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Viac o téme: KissPaul Stanley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu