Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hudobný svet v smútku: Zomrel spevák, ktorého kopírovali veľké hviezdy!

Leon Haywood
Leon Haywood (Zdroj: MCA)

LOS ANGELES - Zomrel americký r'n'b, soulový a funkový spevák a skladateľ Leon Haywood. Smutnú správu potvrdil jeho krstný syn Darnell "OG Cuicide" Price, podľa ktorého interpret skonal v spánku v utorok vo svojom dome v Los Angeles. Autor piesne I Want'a Do Something Freaky To You, sample z ktorej použil Dr. Dre v skladbe Nuthin' but a 'G' Thang (feat. Snoop Dogg), sa dožil 74 rokov

Otha Leon Haywood sa narodil 11. februára 1942 v Houstone. Začiatkom 60. rokov minulého storočia pôsobil v skupine Big Jay McNeelyho. Vystupoval tiež v kapele speváka Sama Cooka, v ktorej hral na klávesoch. Ako sólový interpret nahral v roku 1965 pieseň She's With Her Other Love, ktorá sa dostala na 13. priečku amerického r'n'b rebríčka.

Nasledovali single It's Got to Be Mellow (1967), Keep It in the Family (1974), Come an' Get Yourself Some (1975), Strokin (1976), Party (1978) či I'm Out to Catch (1983). Preslávil sa však predovšetkým vďaka singlu I Want'a Do Something Freaky To You (1975), sample z ktorého použil producent a rapper Dr. Dre v známej skladbe Nuthin' but a 'G' Thang (feat. Snoop Dogg). Okrem neho známu melódiu využili interpreti ako Redman, Aaliyah, Cam'ron, J. Cole či 50 Cent. Haywood skladal aj pre iných muzikantov vrátane Carla Carltona, pre ktorého v roku 1981 napísal pieseň She's a Bad Mama Jama. 

Video: Leon Haywood - I Want'a Do Something Freaky To You

Leon Haywood

 

Viac o téme: Leon Haywood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu