Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozná smrť hollywoodskej divy: Umierala vo výkaloch, špine a smrade!

Marlene Dietrich Zobraziť galériu (7)
Marlene Dietrich

PARÍŽ - Bola hviezdou, umierala ako posledná chudera! 27. december je v historickom kalendári dňom, kedy sa narodila nemecká herečka Marlene Dietrich (†90). Tá patrila k sexsymbolom svojej doby a na dosah mala i Oscara. Život žiadanej umelkyne však bol poznačený mnohými škandálmi, chľastom a mileneckými aférami. O viacerých sa verejnosť dozvedela až po jej smrti, ktorej detaily vyznievajú pomerne nechutne.

Cudzí ju zbožňovali, najbližší nenávideli! Marlene Dietrich patrí medzi najväčšie ženské hviezdy všetkých čias a svoje miesto má i na hollywoodskom chodníku slávy. Účinkovala v mnohých filmoch, no preslávila sa tiež vďaka mileneckým aféram. V posteli mala napríklad Franka Sinatru, Kirka Douglasa, J.F. Kennedyho, Ernesta Heimngwaya, no i Gretu Garbo, či Edith Piaf. Otvorene sa totiž priznávala k svojej bisexualite. 

Žiadnym tajomstvom nebolo ani to, že Marlene často pozerala na dno pohárika. Pod vplyvom alkoholu si v roku 1979 dokonca privodila zranenie, ktoré ju navždy pripútalo na lôžko. Tam strávila posledných 13 rokov svojho života, o ktorých bez servítky hovorí vo svojej knihe herečkina dcéra Maria Riva. 

Hollywoodska diva sa alkoholu nevzdávala ani na smrteľnej posteli. Pod ňou mala schované fľaše od minerálky, kde bol naliaty chľast. Vedľa nich mala vedrá, do ktorých prelievala moč, a hrniec, kde zhromažďovala stolicu. „Matkina tvrdohlavosť v rámci týchto nechutných toaletných praktík viedla k neustálym nehodám. Ovčie kožušiny, na ktorých ležala boli hrozne špinavé a fľakaté. Rovnako ako matrace a obliečky. Nikomu z nás nedovolila, aby sa jej dotkol a umyl ju. Všetko to hrozne páchlo,” opísala Maria posledné dni života svojej hviezdnej mamy, ktorá skonala v roku 1992.

Najlepšie spomienky na Dietrich nemá ani jej vnuk David Riva. Ten o nej v minulosti v médiách hovoril ako o alkoholičke a bulimičke, ktorá – čo sa týka sexu – nemala žiadne zábrany. Po rokoch vyšlo najavo tiež to, že herečkina dcéra Maria bola v trinástich rokoch zneužitá lesbickou opatrovateľkou. Umelkyňa vraj na to reagovala slovami: „Nezabilo ťa to, tak sa s tým zmier!”

Viac o téme: Marlene DietrichMaria Riva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu