Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Naštrbený vzťah bratov z legendárnej skupiny Oasis: Kvôli tomuto sa nestretávajú!

Oasis Zobraziť galériu (4)
Oasis (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Bratia Noel a Liam Gallagherovci, ktorí spolu pôsobili v už nefungujúcej anglickej kapele Oasis, sa počas vianočných sviatkov neplánujú stretnúť. V rozhovore pre BBC Radio 2 to uviedol starší zo súrodencov, ktorý však verí, že v budúcnosti bude ich vzťah opäť v poriadku. Dôvodom ich naštrbeného vzťahu je dlhodobá spolupráca.

"Pre ľudí je veľmi ťažké pochopiť, že pracovať 20 rokov s niekým, kto vám je veľmi blízky, je náročné. Ale nepochybujem, že jedného dňa bude zase všetko v poriadku," dodal 48-ročný Noel Gallagher, ktorý momentálne pôsobí vo formácii Noel Gallagher's High Flying Birds.

Oasis vznikli z formácie The Rain. Hrať začínali v zložení Liam Gallagher (spev a tamburína), Paul "Bonehead" Arthurs (gitara), Paul "Guigsy" McGuigan (basgitara) a Tony McCarroll (bicie, perkusie). Neskôr sa ku kapele pridal Noel Gallagher (sólová gitara, spev). Zoskupenie vydalo sedem štúdiových albumov - Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Štyridsaťtriročný Liam viedol v rokoch 2009 až 2014 kapelu Beady Eye. 

Viac o téme: Noel GallagherOasisLiam Gallagher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu