Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovské priznanie autorov svetoznámeho hitu: Robin Thicke bol pod vplyvom drog!

Robin Thicke Zobraziť galériu (10)
Robin Thicke (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký magazín The Hollywood Reporter zverejnil videozáznam z výpovedí spevákov Robina Thicka a Pharrella Williamsa v súdnom spore s deťmi zosnulého hudobníka Marvina Gaya. Nona, Frankie a Marvin Gaye III. zažalovali spomínaných spevákov za to, že vo svojom hite Blurred Lines bez dovolenia skopírovali Gayovu pieseň Got To Give It Up.

Súd im následne v marci nariadil zaplatiť odškodné 7,4 milióna dolárov, neskôr však sumu znížil na 5,4 milióna dolárov. Thicke a Williams sa voči verdiktu odvolali, pričom odvolací proces by sa mal začať onedlho.

Thicke sa vo svojej výpovedi priznal, že počas rozhovorov pre médiá v roku 2013 bol vždy pod vplyvom alkoholu a drog. "Keď poskytujem rozhovory, tak poviem čokoľvek, aby som pomohol predaju svojej hudby," dodal spevák. Williams, ktorý skladbu aj produkoval, zas odpovedal na otázku, či úmyselne kopíroval Marvina Gaya.

"Nešiel som do štúdia s úmyslom nahrať čokoľvek, čo bude znieť alebo podobať sa na Marvina Gaya. V tom čase som nemal pocit, že som také niečo spravil. Ale keď sa na to pozriem s odstupom času, tak teraz už ten pocit mám," vyhlásil. 

Autori skladby Blurred Lines, ktorá im priniesla zisk viac ako 16 miliónov dolárov, sa už v roku 2013 preventívne obrátili na súd so žiadosťou o rozhodnutie, či v tomto prípade ide o plagiátorstvo. Federálny sudca ale odporučil, aby o tom rozhodol proces s porotou. Thicke tiež ponúkol potomkom hudobníka šesťcifernú sumu ako odškodné, čím sa chcel vyhnúť prípadnej žalobe.

Tí však toto riešenie odmietli a v októbri žalobu podali. Zahrnuli do nej aj úryvky z rozhovorov, v ktorých sa Thicke údajne sám priznal ku skopírovaniu skladby Got To Give It Up. Súd Gayovým deťom okrem odškodné prisúdil aj polovicu budúcich ziskov z predaja Blurred Lines. 

Viac o téme: Robin ThickePharrell WilliamsMarvin Gaye
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu