Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Život ako z rozprávky: Krásna modelka sa stala princeznou!

Kráľovská svadba Zobraziť galériu (4)
Kráľovská svadba (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Švédsky princ Carl Philip (36) sa dnes oženil s bývalou modelkou Sofiou Hellqvistovou (30). Princ je tretím v nástupníckej línii na trón po svojej staršej sestre, korunnej princeznej Victorii a jej dcére, princeznej Estelle.

Svadba sa konala v kaplnke Kráľovského paláca v Štokholme, na rovnakom mieste, kde sa v roku 2012 vydávala mladšia sestra Carla Philipa, princezná Madeleine. Manželka Carla Philipa, jediného syna švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva a kráľovnej Silvie, tak od dnešného dňa získala oficiálny titul "princezná Sofia, vojvodkyňa z Värmlandu", oznámila agentúra DPA. Pár si povedal "áno" pred zrakmi približne 400 hostí, medzi ktorými boli aj kráľovné Belgicka, Dánska a Holandska, japonská princezná a švédsky premiér Stefan Löfven. 

Život ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Obrad vysielali v priamom prenose nielen švédske, ale aj dánske, fínske a nórske televízie a sledovali ho milióny divákov.  Na uliciach Štokholmu sa zhromaždilo asi 100.000 ľudí, ktorí si nechceli nechať ujsť pohľad na mladomanželov, vezúcich sa na koči po švédskej metropole. Carl Philip a Sofia spolu chodili od roku 2009 a vlani v júni mali zásnuby. Princ je známy svojimi záujmami o dizajn, fotografiu a motoristický šport, vyštudoval lesníctvo a poľnohospodárstvo na švédskej univerzite.

Život ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Hellqvistová bola v roku 2010 spoluzakladateľkou charitatívnej organizácie Projekt detské ihrisko, ktorý funguje v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike. Predtým vystupovala v roku 2005 v televíznej reality šou a v New Yorku získala kvalifikáciu trénerky jógy. Vyštudovala podnikanie v kombinácii s angličtinou.

Život ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu