Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekvapivé priznanie známeho hudobníka: Drsné vyhrážky a drogy!

Phil Rudd Zobraziť galériu (4)
Phil Rudd (Zdroj: FB)

NEW YORK - Bubeník austrálskej rockovej kapely AC/DC Phil Rudd priznal vinu v súvislosti s obvineniami z vyhrážania sa zabitím a držby metamfetamínu a marihuany. Šesťdesiatročného hudobníka, ktorý tieto obvinenia vlani poprel, prepustili na kauciu.

Ďalšie súdne pojednávanie by sa malo konať v júni. V prípade uznania viny za vyhrážanie sa zabitím mu hrozí sedem rokov za mrežami.

Podľa súdnych záznamov sa problémy začali koncom augusta, keď muzikantovi vyšiel sólový album Head Job (2014). Vo svojej reštaurácii Phil's Place usporiadal v deň vydania nahrávky oslavu, no po čase nebol spokojný s bezpečnosťou. "Obžalovaný bol nespokojný, že sa uvedenie albumu nevydarilo. V dôsledku toho vyhodil niekoľko zamestnancov, medzi ktorými bola aj obeť, na ktorú mal najväčšiu zlosť," uviedli v záznamoch. 

Rudd po štyroch týždňoch zatelefonoval istému človeku, od ktorého žiadal, aby sa o spomínanú obeť "postaral". Neskôr mu ponúkol "200-tisíc dolárov, motorku, jeden z jeho automobilov alebo dom", čo chápal "ako odmenu za predošlú požiadavku". Hudobník nasledujúce ráno zatelefonoval bývalému zamestnancovi a povedal, že "príde a zabije ho". Bubeníka zatkli 6. novembra v jeho dome v meste Tauranga po tom, ako tam polícia na základe tipu od nemenovanej osoby vykonala raziu. Prokurátor následne pre nedostatok dôkazov stiahol obvinenie z pokusu o objednávku vraždy. 

Phil Rudd, vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, je rodákom z austrálskeho Melbourne a členom AC/DC sa stal v roku 1975. V roku 1983 ho však z kapely vyhodili a následne sa presťahoval na Nový Zéland. O jedenásť rokov neskôr sa síce do kapely vrátil, no zostal žiť v Taurange, kde si v roku 2011 otvoril spomínanú reštauráciu. V roku 2003 ho spolu s ostatnými členmi AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti s kapelou nevystupuje a nebude s ňou hrať ani počas turné k ostatnému albumu Rock Or Bust (2014). Nahradí ho Chris Slade, ktorý pôsobil v zoskupení aj v minulosti a vystúpil aj počas nedávneho udeľovania cien Grammy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu