Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najnovšia česká Miss prekvapuje: Krásna Nikol miluje slovenskú hudbu

Českou Miss 2015 sa stala Nikol Švantnerová
Českou Miss 2015 sa stala Nikol Švantnerová (Zdroj: NAVARAFOTO.cz)

PRAHA - Českou Miss 2015 sa včera večer stala Nikol Švantnerová z Českých Budějovíc. Z desiatich finalistiek ju tento rok vybrala porota, diváci volili druhé a tretie miesto. Hlasy dostala Andrea Kalousová a Karolína Mališová.

Korunku víťazke odovzdala vo Fóre Karlín v Prahe nová riaditeľka súťaže Marcela Krplová. Dvadsaťdvaročná tmavovláska bude Českú republiku reprezentovať v medzinárodnej súťaži Miss Universe. Okrem hlavného ocenenia Švantnerová, ktorá bola so 180 centimetrami najvyššou z finalistiek, získala aj titul Miss Bikini.

Švantnerová študuje Vysokú školu ekonomiky a manažmentu. Narodila sa v Šumperku, ale v súčasnosti žije v Českých Budějoviciach. Baví ju tanec, fitness, snowboarding, slovenská hudba a cestovanie. Hovorí anglicky, francúzsky a španielsky.

Víťazku vybrala odborná porota. Na rozhodovanie sa podieľali napríklad desaťbojár a televízny moderátor Roman Šebrle, prezident rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, zakladateľka súťaže Michaela Maláčová aj bývalé missky Petra Faltýnová a Gabriela Kratochvílová. V porote bol aj slovenský manažér súťaží krásy Jozef Oklamčák.

Usporiadatelia tak podľa skoršieho vyjadrenia riaditeľky súťaže Marcely Krplovej nadväzujú na koncept svetových súťaží, kedy napríklad Miss Universe volí tiež odborná porota.

Českou Miss World 2015 a prvá vicemiss je po dnešku osemnásťročná Andrea Kalousová z Jablonného nad Orlicí. Titulom Česká Miss Earth 2015 a druhá vicemiss sa pýši osemnásťročná Karolína Mališová z Otice u Opravy, ktorá získala tiež tituly Miss úsmev, Miss tvár a Miss poslucháčov Frekvencie 1. Bola jedinou účastníčkou finále z moravských krajov.

Finalistky sa vo Fóre Karlín predstavovali postupne. Po odvysielaní medailónika sa dievča ukázalo pri promenáde v plavkách a potom vždy dvojice či trojice zodpovedali na otázky moderátorov relácie Leoša Mareša alebo Libora Boučka. Pred vyhlásením boli odvysielané ešte zábery zo sústredenia finalistiek na Kapverdských ostrovoch a dievčatá sa na záver promenádovali v spoločenských šatách.

Slávnostný program vysielala televízia Prima. O hudobnú časť súťaže sa postarali Lucie Bílá s Arakainom, Josef Vojtek a Ben Christovao.

Obnovená súťaž miss sa v Česku koná štvrť storočia. Súťaži Miss ČR, ktorú od roku 1989 usporadúval Miloslav Zapletal, konkurovala od roku 2005 Česká Miss, ktorú organizovala Maláčová. Kým Miss ČR vyberala odborná porota, Českú Miss volili televízni diváci. Zapletal sa s Maláčovou súdil kvôli tomu, že pre svoju súťaž používa podľa neho zameniteľný názov Česká Miss, súdy ale rozhodli v prospech Maláčovej. Nakoniec boli súťaže zlúčili a od roku 2011 existuje iba Česká Miss.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu