Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Legenda country (†94), ktorá dobyla aj popové rebríčky: Drobného speváka skolil infarkt!

Jimmy Dickens Zobraziť galériu (3)
Jimmy Dickens (Zdroj: YouTube)

NASHVILLE – Vo veku 94 rokov zomrel v piatok americký country spevák, skladateľ a gitarista Little Jimmy Dickens.

Oznámila to agentúra AP. Hudobník drobného vzrastu bol najstarším zo žijúcich členov Grand Ole Opry, populárneho rozhlasového programu naživo prenášaných koncertov country hudby z Nashvillu. Dickens zomrel v nemocnici v Nashville na zástavu srdca po tom, čo na Boží hod vianočný utrpel infarkt, uviedla hovorkyňa Grand Ole Opry Jessie Schmidtová. Dickens, ktorý meral 1,2 metra, hral na sobotňajších koncertoch Grand Ole Opry takmer bez prerušenia od roku 1948, naposledy pred dvoma týždňami.

Grand Ole Opry je najstarší pravidelne vysielaný rozhlasový program v USA. Koncerty z Nashvillu a neskôr aj z ďalších miest vysiela stanica WSM každú sobotu od 28. novembra 1925. "Grand Ole Opry nemala lepšieho priateľa ako Little Jimmyho Dickensa," povedal viceprezident a výkonný riaditeľ Opry Pete Fisher.

Roku 1983 bol Little Jimmy Dickens uvedený do americkej siene slávy country hudby. Jeho najväčším hitom bola pieseň o šťastí a smole May the Bird of Paradise Fly Up Your Nose z roku 1965. Tá prekročila hranice žánrov a dostala sa aj na predné miesta popových rebríčkov, čo bolo v tej dobe neobvyklé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu