Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Top tajomstvá Pobrežnej hliadky: Mitchove kuracie nohy, Pamela bežala ako s kabelkou!

Herecké obsadenie kultového seriálu Pobrežná hliadka Zobraziť galériu (10)
Herecké obsadenie kultového seriálu Pobrežná hliadka (Zdroj: telkac.zoznam.sk)

LOS ANGELES – Zákulisie bolo naozaj pestré! Hoci úspešný seriál z prostredia plážových plavčíkov priniesol mnohým hercom obrovskú popularitu, ani jeden z nich nikdy žiaden záchranársky kurz neabsolvoval. Výnimku tvoril Michael Newman (59), ktorý bol ako absolútny profesionál dušou celého projektu. A po desaťročiach odhalil aj pikantné detaily z nakrúcania.

Až takí dokonalí vonkoncom neboli! Keď sa v závere 80. rokov za veľkou mlákou začal vysielať kultový seriál Pobrežná hliadka, čísla sledovanosti takmer okamžite začali trhať rekordy. Málokto však vie, že nápad nakrútiť ho neskrsol v hlavách tvorcov z radov televízie. Za všetkým stojí dnes už takmer šesťdesiatnik Michael Newman, ktorý je plaveckým záchranárom telom aj dušou. Len vďaka nemu sa projekt dostal na televízne obrazovky a približoval sa k realite v maximálnej možnej miere. Kolegov z radov hercov totiž inštruoval takpovediac vo všetkom.

Ústrednou postavou seriálu sa stal David Hasselhoff v úlohe hlavného záchranára Mitcha Buchannona. Herec mal pri náročných akčných scénach svojho dabléra, no náhradu potreboval aj pri celkom všednom type záberov. „Ak uvidíte v zábere Hasselhoffove nohy, vo väčšine prípadov sa pozeráte na moje nohy. Hasselhoff mal totiž vždy veľmi chudé, kuracie nohy!“ nešetril kritikou veterán prezývaný Newmie. Nemálo úsilia pritom vynaložil aj pri spolupráci s prsnatou sexbombou Pamelou Anderson.

„Učil som hercov, ako bežať s plavákom, ako plávať s hlavou nad hladinou a všetky tie základy. Takže keď napokon bežala Pamela s plavákom, nevyzeralo to, akoby držala kabelku,“ zaspomínal si Michael. A aká bola vlastne jeho úloha? Pred kamerou sa objavoval len z času na čas, pretože sa viac vyžíval pri samotnej príprave: „V seriáli som bol technickým konzultantom. Scenáristi sa ma pýtali na každú akčnú scénu, ktorú sme nakrútili. Vypytovali sa na vybavenie, či repliky do vysielačky. Ja som im to všetko nadiktoval a oni my to oplatili tak, že mi do scenára pripísali zaujímavé veci.“

Ako ale Newmie vzápätí podotkol, spolupráca s tvorcami niekedy dokázala vyvolať priadne rozpaky. Na ktorú scénu vďaka nim nikdy nezabudne? „Mali sme takú epizódu s paúhorom elektrickým, ktorý napádal jedného z našich ľudí v jaskyni. Tak sme použili elektródy z defibrilátora, aby sme tomu paúhorovi spôsobili šok a zabili ho. Ale v skutočnosti to bol gumený úhor! Bola to tá najhlúpejšia vec, akú som kedy videl!“ vysvetlil herec s neskrývaným údivom.

Pokiaľ išlo o kráľovské honoráre, sťažovať sa určite nemôže David, ktorý si vďaka seriálu údajne polepšil až o 70 miliónov dolárov. Newmie sa však s ním ani zďaleka nemohol porovnávať a nielen na výplatu má doteraz ťažké srdce: „V Baywatchi sa ku mne správali zle. Neprejavovali mi veľa rešpektu a nebolo pre nich ľahké poďakovať mi. Za sedem rokov, čo som pôsobil ako herec, mi platili absolútne legálne minimum. Keď som začínal, bolo to asi 350 dolárov na deň.“ Len o málo lepšie na tom bola vraj, napríklad, prsaňa Pamela. Spolu s ostatnými dievčatami totiž dostávala tisíc dolárov za celú epizódu.

Pozrite si zábery, vďaka ktorým Michael Newman predal seriál televízii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu