Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Český spevák po nočnej bitke: Leží v nemocnici vo vážnom stave!

Michal Hrůza Zobraziť galériu (3)
Michal Hrůza (Zdroj: FB)

OSTRAVA - Spevák Michal Hrůza je po nočnom incidente na ostravskej Stodolní ulici vo veľmi vážnom stave v nemocnici. Utrpel ťažké poškodenie mozgu a ďalšia prognóza je neistá. ČTK to dnes povedala hovorkyňa Mestskej nemocnice Ostrava Magda Otáhalová.

Ostravská policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková povedala, že polícia udalosť, ktorá sa stala dnes okolo 03:30, vyšetruje. "Z doteraz zistených informácií vyplýva, že došlo k bitke niekoľkých osôb, pričom na mieste udalosti zostal zranený štyridsaťdvaročný muž," uviedla Holčáková. Policajti žiadajú svedkov incidentu, aby sa prihlásili.

Informáciu o nešťastí potvrdila pre Hitradio Orion aj manažérka Michala Hrůzy Martina Tůmová. Tá zatiaľ čaká na ďalšie informácie. Hrůza v stredu v Ostrave vystupoval na Festivale v uliciach a dnes od 22:00 ho čakal koncert na festivale Colours of Ostrava. Hovorca festivalu Jiří Sedlák povedal, že tento koncert sa ruší. "Rokujeme o nejakej náhrade, kto by na tom mieste mohol vystúpiť. Viac informácií nemáme," povedal.

Hovorkyňa nemocnice uviedla, že ďalšie podrobnosti o spevákovom zdravotnom stave by mohli byť známe v priebehu dňa. "Teraz je hospitalizovaný na neurochirurgickej jednotke intenzívnej starostlivosti," povedala Otáhalová.

Michal Hrůza tento rok po dvoch rokoch dokončil dvojalbumový projekt Noc / Deň. Projekt mal byť pôvodne dokončený už vlani, ale jeho autor sa zdržali kvôli hudbe k filmu Martin a Venuše a piesni k filmu Zakázané uvoľnenie, ktorá mala premiéru 5. júna. Piesne z dvojalbumu Noc / Deň chcel Hrůza predstaviť na jesennom turné. Do tej doby plánoval veľa vystúpení na letných festivaloch a slávnostiach.

Hrůza pôsobil ako frontman kapely Ready Kirken, s ktorou vydal štyri albumy s radom hitov ako Zejtra mám, 1 +1 alebo Krasohled. V roku 2006 musel z rozhodnutia spoluhráčov kapelu opustiť. Na koncertoch stále hral piesne z repertoáru svojej bývalej kapely. Je tiež autorom piesne zo seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu