Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zdrvená Angelina Jolie smúti: Zasiahla ju smrť!

Angelina Jolie zasiahla smrť vojnového hrdinu. Zobraziť galériu (3)
Angelina Jolie zasiahla smrť vojnového hrdinu. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký vojnový hrdina z druhej svetovej vojny, vojnový zajatec a vytrvalec, účastník OH 1936 v Berlíne, Louis Zamperini, o ktorého odvahe a vôli prežiť rozpráva nový film Unbroken (2014) režisérky Angeliny Jolie, zomrel vo veku 97 rokov.

O jeho úmrtí dnes informoval americký časopis Variety, ktorému to oznámili pozostalí. Uviedli, že Zamperini zomrel po 40-dňovom zápase so zápalom pľúc.

Niekdajší príslušník amerických vzdušných síl prežil za vojny haváriu lietadla nad Tichým oceánom a strávil 47 dní v záchrannom člne, kým ho nezajali Japonci. V zajatí prežil dva roky.

Jeho príbeh v roku 2010 spracovala do knižnej podoby americká spisovateľka a publicistka Laura Hillenbrandová. Scenár filmu napísali Oscarom ocenení bratia Joel a Ethan Coenovci.

Angelina Jolie, ktorá film režírovala a súčasne bola aj jeho producentkou, vyjadrila na Twitteri svoj smútok nad Zamperiniho úmrtím: "Bude nám strašne chýbať. Sme všetci vďační, že obohatil naše životy tým, že sme ho poznali."

Vojnová dráma Unbroken (Nezlomený) je druhým režisérskym počinom Angeliny Jolie. Hlavnú postavu vo filme stvárnil britský herecký nováčik Jack O'Connell. Film do kín uvedie v tomto roku štúdio Universal Pictures.

Angelina Jolie a vojnový hrdina Louis Zamperini, ktorý inšpiroval herečku pri tvorbe filmu Unbroken.
Zobraziť galériu (3)
Angelina Jolie a vojnový hrdina Louis Zamperini, ktorý inšpiroval herečku pri tvorbe filmu Unbroken.  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu