Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Philip Seymour Hoffman (†46): Zabil ho nový smrtiaci heroín?!

Philip Seymour Hoffman na filmovom festivale dva týždne pred svojou smrťou nevyzeral vôbec zdravo. Zobraziť galériu (5)
Philip Seymour Hoffman na filmovom festivale dva týždne pred svojou smrťou nevyzeral vôbec zdravo. (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES – Doplatil na túžbu vyskúšať niečo nové? Hoci náhodnej smrti z predávkovania čelí takpovediac každý závislák, v prípade náhleho úmrtia Philipa Seymoura Hoffmana sa vynorili prekvapivé skutočnosti. Vyšetrovatelia práve teraz zisťujú, či mal herec do činenia s novým typom heroínu, ktorý má za uplynulé týždne na svedomí asi stovku ľudských životov.

Jeho život nemusel vyhasnúť tak rýchlo a nečakane! Aj takéto špekulácie sa objavili krátko po tom, čo svetom šoubiznisu otriasla smrť oscarového herca Philipa Seymoura Hoffmana. Jeho bezvládne telo našli cez víkend v kúpeľni so zapichnutou ihlou v ruke. Zdroj z policajného prostredia však naznačil, že vo fatálnej dávke drogy sa mohla ukrývať nová smrteľná kombinácia heroínu. A o jej hrozivých následkoch hollywoodsky hrdina nemusel vonkoncom nič vedieť.

S informáciou o novom smerovaní vyšetrovania ako prvý vyrukoval server FoxNews.com. Ten cituje svojho svedka, podľa ktorého sa polícia „zaoberá tým, či Hoffman neužil zlú várku heroínu kolujúcou v okolí“. V nebezpečnej látke sa má ukrývať čistý heroín a fentanyl v pomere 1:1.

Fentanyl bol po prvý raz syntetizovaný v Belgicku ešte v 50. rokoch minulého storočia a v súčasnosti sa používa na tíšenie ukrutných bolestí u pacientov s onkologickým ochorením. Oproti známemu opiátu morfiu má totiž až stonásobne silnejšie účinky, no v kombinácii s heroínom môže byť smrteľný. Svedčia o tom množiace sa prípady skonania následkom predávkovania sa práve touto nebezpečnou zlúčeninou. Kokteil na báze fentanylu a heroínu len za dva týždne zabil 22 ľudí v Pittsburghu, od septembra minimálne 37 ľudí v Marylande, od začiatku roka najmenej 22 ľudí na Rhode Islande a ďalšie dva tucty v Pensylvánii. Zainteresovaní vyšetrovatelia z protidrogových oddelení tak otvorene hovoria o smrtiacej heroínovej epidémii.

O zdravie zosnulého blondiaka si robilo starosti nielen najbližšie okolie. Philip sa totiž naposledy objavil na červenom koberci pred dvomi týždňami, keď zavítal na filmový festival Sundance v Utahu. Už vtedy vyzeral strhane, vyžito a úzke oči ako štrbinky mal podliate krvou. Niečo podobné si na ňom všimol aj sused, ktorý ho stretol v obchode: „Bol celý sivý, vôbec nevyzeral dobre.“ Bohužiaľ, spolu s Heathom Ledgerom sa Hoffman navždy zaradí medzi mladé hviezdy, ktoré hollywoodsku pozlátku prepletenú s drogami jednoducho neuniesli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu