Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zosnulý Hoffman po sebe zanechal denníky

Philip Seymour Hoffman Zobraziť galériu (9)
Philip Seymour Hoffman (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký herec Philip Seymour Hoffman, ktorý na začiatku februára zomrel zrejme po predávkovaní drogami, zanechal po sebe denníky. Ako v nich napísal, bojoval s démonmi, hanbil sa za svoju závislosť na alkohole a žil vo vzťahovom trojuholníku.

Držiteľ Oscara za titulnú úlohu vo filme Capote si podľa amerických médií písal denníky. Tie polícia našla v jeho newyorskom byte a mohli by poodhaliť okolnosti vedúce k jeho tragickému odchodu zo života.

Podľa televíznej stanice NBC News našli vyšetrovatelia v apartmáne dva malé denníky s chaotickými zápiskami. Hoffman sa v nich okrem iného zmieňuje o tom, že ho prenasledovali "démoni" a že svoju závislosť na drogách sa snažil dostať pod kontrolu na stretnutiach anonymných narkomanov. Po dlhom období abstinencie sa "hanbil za to, že vyrážal von a pil" , citoval zo zápiskov nemenovaný zdroj amerických médií.

Denník New York Post s odkazom na Hoffmanove denníky tiež uviedol, že uznávaný herec bol "chytený v milostnom trojuholníku". Okrem svojej dlhoročnej partnerky Mimi O'Donnell, s ktorou mal tri deti, údajne udržiaval vzťah s neznámou ženou, s ktorou sa dal nedávno dohromady.

Existencia inej ženy v jeho živote by podľa newyorského denníka mohla vysvetľovať skutočnosť, prečo sa tri mesiace pred smrťou odsťahoval zo spoločného bytu s O'Donnell. Podľa NBC News sú Hoffmanové zápisky ťažko čitateľné. Vety sa niekde prekrývajú, zatiaľ čo na iných miestach začínajú čitateľne, ale na konci už nejdú rozlúštiť.

Podľa jedného zo zdrojov stanice, ktorý do denníkov mohol nahliadnuť, pôsobia záznamy dojmom, akoby ich herec písal, keď bol v rauši. "Je to prúd vedomia a je ho ťažké sledovať, " popísal zdroj obsah denníkov. "V jednom riadku odkazuje na ' Franka , ktorý stále dlhoval peniaze' a na rovnakej stránke píše o pätnásťročnom dievčati z Texasu ".

Podľa iného zdroja NBC News aspoň časť zápiskov pravdepodobne vznikla počas Hoffmanovej protidrogovej liečby. "Je v nich určitá sebaanalýza, ale obsahujú tiež značné množstvo nesúvislého textu, ktorý nedáva zmysel," priblížil.

Umelca našli 2. februára mŕtveho v jeho byte s ihlou v predlaktí. Naokolo bolo niekoľko vreciek s heroínom. Nariadená pitva však príčinu jeho úmrtia neurčila. Koroner chce vykonať ešte ďalšie testy. Polícia medzitým zatkla štyri osoby, ktoré sú zrejme spojené s heroínom nájdeným v Hoffmanovom byte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu