Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brad Pitt chcel pomôcť, no je za hlupáka

Brad Pitt Zobraziť galériu (9)
Brad Pitt (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Niekoľko domov, ktoré postavila charitatívna organizácia amerického herca Brada Pitta Make It Right pre obete hurikánu Katrina, sa začalo rozpadávať. Domy postavené v New Orleans začali hniť zvonku aj zvnútra.

"Drevo miestami zmenilo farbu na sivú alebo až na čiernu. Niektoré časti sa deformovali a vyrastali z nich huby. Niekoľko susedov to spozorovalo tiež," povedala pre portál Radar Online Nola Verrett, majiteľka jedného z domov.

Taylor Royle z Make It Right pripísala vinu za súčasnú situáciu obydlí firme, ktorá mala na starosti inštalatérske práce. "Nedokázali zadržať vlhkosť, ktorá je v New Orleans očividne veľkým problémom," vysvetlila Royle.

Pittova charitatívna organizácia už podnikla právne kroky voči inštalatérskej firme. Make It Right rovnako ako spomínaná spoločnosť sa však ďalej k celej záležitosti odmietajú vyjadriť. Hnijúce časti domov už v niekoľkých domoch nahradili novým drevom zo žltej borovice. Postupne by mali opraviť všetky postihnuté domy. "Je to tak, ako povedali. Ak sa niečo pokazí, napravia to. Z nášho domova od Make It Right sa veľmi tešíme," dodala Verrett aj napriek problémom, ktoré sa na stavbe vyskytli.

Hurikán Katrina spôsobil v roku 2005 na americkom pobreží Mexického zálivu jednu z najhorších prírodných katastrof v dejinách USA. Podľa správy vyšetrovacej komisie Kongresu vláda a miestne úrady podcenili výstrahy a boli pasívne pri záchrane ľudí a majetku.

V štátoch Louisiana, Mississippi a Alabama zahynulo najmenej 1 800 ľudí a zničených bolo asi 300-tisíc domov. Milióny ľudí museli evakuovať. Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu