Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezda sitkomu Dva a pol chlapa o našej krajine: Sr*čko-Slovensko!

Ashton Kutcher ako Walden Schmidt v sitkome Dva a pol chlapa nechutne urazil Slovensko. Zobraziť galériu (10)
Ashton Kutcher ako Walden Schmidt v sitkome Dva a pol chlapa nechutne urazil Slovensko. (Zdroj: dvaapolchlapa.sk)

LOS ANGELES – Urážka najhrubšieho zrna! To, že Slovensko v očiach tvorcov americkej kinematografie nie je vnímané práve najpozitívnejšie, je všeobecne známe. Najnovšie však olej do ohňa priliali autori sitkomu Dva a pol chlapa, ktorý sa aj na našich obrazovkách teší mimoriadnej obľube. Z úst hlavného hrdinu Ashtona Kutchera (35) zazneli také pichľavé slová, aké zaručene rozčúlia každého národovca.

S takýmto nechutným humorom na Slovensku veru nepochodia! Reč je o najnovšej časti komediálneho seriálu Dva a pol chlapa, v ktorej si tvorcovia zobrali na mušku našu malú krajinu v srdci Európy. Predstaviteľ Waldena Schmidta sa v nej totiž o Slovensku vyjadril s naozaj nemiestnym prívlastkom. Fakt, že zrejme len reprodukoval slová zo scenára, ho v očiach mnohých našincov nijako neospravedlňuje.

Predmetná scéna začína tým, ako Ashton Kutcher vchádza do izby zanedbaného a špinavého hotela. Keď zbadá nevábny interiér, okamžite sa na zamestnanca obráti s otázkou, či ide o ich najlepšiu izbu. Recepčný mu bez váhania odvetí, že je to prezidentský apartmán. Na to sa Walden drzo opýta: „Prezidenta čoho? Sračko-Slovenska?“

Či sa vám takáto invektíva zdá vtipná, už radšej posúďte sami. Určite to však nie je po prvý raz, čo sa filmári a tvorcovia televíznych seriálov spoza veľkej mláky vyjadrujú o našej krajine urážlivo a dehonestujúco. Neslávne známy je, napríklad, hororový thriller Hostel z roku 2005, ktorý zachytáva naše hlavné mesto ako dejisko nevýslovnej brutality a zaostalého systému.

Dva a pol chlapa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu