Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z chudučkej modelky obézna megahviezda: S váhou 136 kíl žiari na móle!

Velvet D'Amour ako chudučká modelka neuspela, hviezdnej kariéry sa dočkala až s hmotnosťou 136 kíl. Zobraziť galériu (7)
Velvet D'Amour ako chudučká modelka neuspela, hviezdnej kariéry sa dočkala až s hmotnosťou 136 kíl. (Zdroj: Courtesy od Velvet D'Amour)

PARÍŽ – Tomu sa povie neuveriteľný životný príbeh! Keď Velvet D'Amour (46) po prvý raz ašpirovala na kariéru modelky, prekročila hranicu dospelosti a pýšila sa váhou 53 kilogramov. To sa však kompetentným zdalo priveľa a označili ju za tučnú. Svojrázna Američanka tak postupne pribrala až vyše 80 kíl a odštartovala hviezdnu dráhu, o akej sa jej ani nesnívalo.

Dosiahla osobné víťazstvo! Hoci Velvet D'Amour snívala o svetových prehliadkových mólach už pred štvrťstoročím, od zástupcov vtedajších modelingových agentúr dostala červenú. „V tom čase bol každý úplne sfetovaný a vážil 45 kíl. Ja som teda schudla na 53 kíl, no oni mi povedali, že som stále príliš tučná,“ prezradila svojrázna bacuľka pred päťdesiatkou v čerstvom interview. Dnes však túto lekciu rozhodne neľutuje. Úspech sa síce dostavil, až keď mala 38, no chutil o to sladšie. Velvet totiž vážila rovných 300 libier, čo je v prepočte 136 kilogramov.

Velvet D'Amour prerazila v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Courtesy od Velvet D'Amour)

Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že plavovláska pózuje len pre odvážne reklamné kampane, pravda sa skrýva inde. Nielenže sa jej podarilo prelomiť ľady vo francúzskom vydaní módnej biblie Vogue, no navyše zažiarila aj v rámci šou renomovaných dizajnérov, akými sú John Galliano a Jean-Paul Gaultier. Dnes ju nikto nenazve inak ako super plus size manekýnkou a jej kypré tvary venuše sa tešia mimoriadnej obľube.

V súvislosti s korpulentnou figúrou sa Velvet najčastejšie stretáva s otázkou, ako vníma svoju chudulinkú konkurenciu. Ona však na prekvapenie mnohých mladé a vyziabnuté dievčatá skôr ľutuje. „Ženy, ktoré sú vnímané ako ikony krásy, nie sú šťastné. A ak nie sú šťastné ony, tak potom kto?“ opýtala sa nahlas v interview pre bustle.com. Zároveň upozornila na problém jednotvárnosti: „Všetky obrázky v médiách sú rovnaké – so 16-ročnými bielymi dievčatami, ktoré sú úplne vychudnuté. Staršie ženy sú vylúčené. Ďalšie etniká takisto nikdy nie sú prezentované.“ Otázkou ale zostáva, či práve vypapaná štyridsiatnička s výraznou nadváhou je tým správnym príkladom zdravého zovňajšku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu