Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zomrela herečka Marcia Wallace (†70), známa zo Simpsonovcov

Marcia Wallace a Bill Daily
Marcia Wallace a Bill Daily (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vo veku 70 rokov zomrela americká herečka Marcia Wallace, ktorá prepožičala svoj ​​hlas Edne Krabappelovej, učiteľke nezbedníka Barta z populárneho animovaného seriálu Simpsonovci. Informovali o tom včera agentúry AP a Reuters.

Wallaceová za svoje účinkovanie v seriáli získala televíznu cenu Emmy. Výkonný producent seriálu Al Jean označil jej smrť za obrovskú stratu. Dodal, že postava Edny Krabappelovej zo seriálu zmizne.

Seriál Simpsonovci bude v budúcom roku pokračovať svojou dvadsiatošiestou sériou. Jean už skôr uviedol, že jedna z postáv seriálu by v tejto rade mala zomrieť. "Predtým sme uvažovali o možnej dejovej línii, v ktorej by jedna postava zomrela. Nebola to Edna Krabappelová," vyhlásil Jean.

Seriál Simpsonovci vytvoril autor Matt Groening a stanica Fox ho začala vysielať v roku 1989. Sitkom sa dnes vysiela v stovke krajín v 50 jazykoch a získal už 28 televíznych cien Emmy. Postavám seriálu prepožičali hlasy mnohé slávne osobnosti, okrem iného napríklad herečka Elizabeth Taylor, astronaut Buzz Aldrin alebo bývalý britský premiér Tony Blair.

Pred dvoma rokmi hrozil Simpsonovcom zánik, keď sa rokovania o honorároch pre hlavných protagonistov dostali do slepej uličky. Spor sa ale nakoniec podarilo urovnať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu