Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Definitívny koniec: Clintovi Eastwoodovi skrachovalo manželstvo!

Clint Eastwood s manželkou Dinou Zobraziť galériu (4)
Clint Eastwood s manželkou Dinou (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Manželka amerického herca a režiséra Clinta Eastwooda podala v pondelok žiadosť o rozvod. Dina Eastwood tak spravila približne mesiac po tom, čo podala a následne stiahla žiadosť o súdnu rozluku ich 17-ročného manželstva.

Ako dôvod rozvodu uviedla neprekonateľné rozdiely, pričom chce, aby súd zveril ich 16-ročnú dcéru Megan do jej opatrovníctva. Od Eastwooda zas žiada, aby jej platil alimenty a taktiež uhradil služby jej právnika.

Osemdesiattriročný Clint Eastwood sa s o 35 rokov mladšou Dinou Marie Ruiz zosobášil v marci 1996 a majú spolu spomínanú dcéru Morgan. Herec je okrem toho otcom ďalších šiestich detí. Ako v minulosti informoval portál TMZ.com, ich manželstvo bolo v troskách už dlhší čas, pričom Dina dokonca preto nastúpila na liečenie z dôvodu depresie a úzkosti.

Dvojica sa rozišla vlani v júni, pričom tento rok v auguste sa na verejnosť dostali informácie, že už nejaký čas žijú oddelene. Eastwood je momentálne vo vzťahu s Ericou Tomlinson-Fisher, ktorá býva v jeho dome v Los Angeles. 

Štvornásobný držiteľ Oscara Clint Eastwood má za sebou réžiu filmov Nezmieriteľní (1992), Dokonalý svet (1993), Madisonské mosty (1995), Million Dollar Baby (2004) či Gran Torino (2008), v ktorých si zároveň zahral. Režíroval tiež snímky Tajomná rieka (2003), Listy z Iwo Jimy (2006), Výmena (2008), Invictus (2009), Hereafter (2010), či J. Edgar (2011) a ako herec zažiaril i vo westernoch Pre hrsť dolárov (1964), Pre niekoľko dolárov navyše (1965), Dobrý, zlý a škaredý (1966) a trileroch Drsný Harry (1971), Útek z Alcatrazu (1979) či V dráhe strely (1993).

Podarilo sa mu získať štyri francúzske ceny Cézar, dve Satellite Awards, tri Zlaté glóbusy, čestnú Cenu Cecila B. DeMillea či Henrietta Award pre najobľúbenejšieho herca. Tiež získal cenu Screen Actors Guild za celoživotné dielo a špeciálneho Oscara, Irving G. Thalberg Memorial Award udeľovaného producentom, ktorí pravidelne svetu ponúkajú kvalitné filmové snímky. Eastwood momentálne nakrúca filmovú adaptáciu broadwayského muzikálu Jersey Boys. V rokoch 1953 až 1984 bol ženatý s Maggie Johnson, okrem toho mal dlhodobé vzťahy aj s herečkami Sondrou Locke a Frances Fisher. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu