Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Zomrel herec z filmu The Artist: Zabila ho vzácna forma rakoviny

Ed Lauter
Ed Lauter (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - V 74 rokoch zomrel americký herec Ed Lauter, ktorý účinkoval prevažne vo vedľajších úlohách vo filmoch ako je Trestná lavica, Rodinné sprisahanie, Narodený 4. júla alebo The Artist. Lauter podľa agentúry AP zomrel v stredu na malígny mezotelióm, čo je zriedkavá forma rakoviny ochranného tkaniva vnútorných orgánov tela. Jej príčinou často býva pôsobeniu azbestu.

Lauter podľa servera The Hollywood Reporter v uplynulých štyroch desaťročiach účinkoval vo viac než 200 filmoch a televíznych seriáloch. V poslednej dobe si zahral napríklad baseballového lovca talentov vo filme Späť v hre (2012), kde mu bol náprotivkom Clint Eastwood. Že je chorý, Lauter zistil tento rok v máji.

Lauter tiež stvárnil brutálneho väzenského dozorcu v komediálnej dráme Trestná lavica z roku 1974 a odpudivého čerpadlára v poslednom filme Alfreda Hitchcocka Rodinné sprisahanie (1976).

V čiernobielej oscarovej snímke The Artist z roku 2011 sa stal sluhom a vodičom nevinnej mladej ženy Peppy Millersovej, ktorej predstaviteľkou bola Bérénice Bejoová.


"Veľa ľudí hovorí 'Ja vás poznám', ale nepoznajú moje meno," povedal vlani Lauter denníku The Times.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu