Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Žaloba kvôli kultovému filmu Marečku, podejte mi pero: Čo rozzúrilo Svěráka?!

Scenárista Zděnek Svěrák zúri. Jana Bobošíková použila hlášku z filmu Marečku, podejte mi pero vo svojej predvolebnej kampani. Zobraziť galériu (4)
Scenárista Zděnek Svěrák zúri. Jana Bobošíková použila hlášku z filmu Marečku, podejte mi pero vo svojej predvolebnej kampani.

PRAHA – Kultové dielo s názvom Marečku, podejte mi pero, pozná azda každý Čech a Slovák. Komédia obsahuje množstvo hlášok, ktoré v priebehu rokov doslova zľudoveli. Jedna taká sa najnovšie objavuje aj v predvolebnej kampani politickej strany u našich západných susedov. Scenáristu obľúbeného filmu Zdeňka Svěráka (77) to však poriadne nahnevalo. Situáciu sa preto rozhodol riešiť súdnou cestou.

Scenárista Zdeněk Svěrák rieši v týchto dňoch nepríjemnú záležitosť. V predvolebnej piesni Jany Bobšíkovej a jej strany s názvom Hlavu vzhůru sa totiž objavila známa hláška z kultového filmu Marečku, podejte mi pero. Výraz „metelesku blesku“ bol použitý nasledovne: „metelesku blesku, pojďme pomoct česku“. Autorovi scenáru komédie sa nepáči, že toto slovné spojenie bolo použité bez jeho dovolenia. Rozhodol sa preto celú záležitosť zveriť do rúk svojim právnikom.

Svěrákov advokát už chystá žalobu na autora textu propagačnej skladby. „Robí, čo môže, aby sa z toho nejako dostal. To „metelesku blesku“ sme vymysleli ku scenáru filmu Marečku, podejte mi pero,” reagoval pre televíziu Nova Svěrák.

Autor textu piesne Tomáš Úlehla sa bráni tvrdením, že spomínané spojenie už dávno patrí k ľudovým slovným hračkám. „Metelsku blesku mám zaužívané už od detstva. Je to také podobné ako kúzlo čáry-máry,” reagoval pre prásk.tv Úlehla, ktorý mal v tom čase, keď film vznikol, 11 rokov... 

VIDEO: Hláška z kultového filmu Marečku, podejte mi pero. 

Hujer, metelesku blesku!

VIDEO: Predvolebná pieseň s použitím hlášky z kultového filmu.

Metelesku blesku, pojďme pomoct Česku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu