Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nastenka z Mrázika už oslávila 65 rokov: Na staré kolená sama a opustená!

Natalija Sedychová ako skromná Nastenka a v súčasnosti Zobraziť galériu (7)
Natalija Sedychová ako skromná Nastenka a v súčasnosti (Zdroj: 1tv.ru)

MOSKVA – Jej ľúbostný život sladkú rozprávku nepripomínal! Hoci Natalija Sedychová už ako 16-ročná okúsila výraznú popularitu, svoje včerajšie 65. narodeniny oslávila bez partnera a pravdepodobne aj bez svojho jediného syna. Legendárna Nastenka sa za desaťročia zmenila na nepoznanie a pred médiami sa už dávnejšie stiahla do úzadia. Čo sa s ňou vlastne stalo?

Dobrá, milá, skromná a utiahnutá – v takomto svetle Sovietsky zväz spoznal Nataliju Sedychovú, ktorá v šestnástich rokoch získala hlavnú rolu vo filme Mrázik. S nulovými skúsenosťami z nakrúcania mala síce trému, no aj jej prvý bozk v živote nakoniec dopadol na výbornú. Pred kamerami ho v roku 1964 venovala kolegovi Ivanovi a neskôr priznala, že išlo o vcelku príjemný zážitok. No zatiaľ čo my si túto idylku vychutnávame každý rok počas Vianoc, Nastenka v Rusku žije skromne a celkom sama.

História Natašinej „kariéry“ siaha až do obdobia, kedy mala ešte len štyri roky a učila sa prvé kroky s korčuľami na nohách. V Sovietskom zväze sa totiž stala známou ako najmenšia krasokorčuliarka. Tanec na ľade jej však učaroval natoľko, že od neho plynula prešla k baletu, ktorý dokonca vyštudovala. V divadle sa jej najskôr ušlo miesto v súbore, no onedlho pokračovala ako vychytená sólistka. Za svoj životný úspech považuje postavu Annu Kareninovú, ale blysla sa aj v baletnom prevedení Šípkovej Ruženky či v Luskáčikovi, vďaka čomu precestovala kus sveta.

Zatiaľ čo v profesionálnej dráhe sa ruskej umelkyni mimoriadne darilo, v súkromí už toľko šťastia nemala. Vydala sa za skladateľa Viktora Lebedeva, s ktorým splodila jediného syna Alexeja. Manželstvo však nahlodala kríza a po desiatich rokoch sa definitívne rozpadlo. Príčinou bol zrejme oddelený život v rôznych mestách, pre ktorý Natalija takpovediac prišla o syna. Ten sa totiž rozhodol bývať s otcom. Dnes sa bývalá baletka venuje predovšetkým divadelnému herectvu, no v minulosti stihla nakrútiť aj hŕstku snímok.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo samotné Rusko a slovanské národy vyzdvihujú počas vianočných sviatkov zimnú klasiku Mrázik, za veľkou mlákou ide o jeden zo stovky najhorších filmov vôbec. „Strach z tohto filmu prebehol naprieč celou Amerikou. Čudný otec berie svoju dcéru do lesa, aby tam zomrela. Santa Claus je zas krutý starý muž, ktorý zmrazuje mladé dievčatá,“ vysvetlila dávnejšie skúsená Nataša v rozhovore pre domácu televíziu. Ruské médiá však nezabudli podotknúť, kde má Mrázik svoje čestné miesto: „Keď sa na Slovensku v televízii objaví Mrázik, Nastenka, Baba Jaga a otázka 'Je ti teplo, dievčatko?', znamená to, že čoskoro príde Nový rok.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu