Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ignorant Gérard Depardieu: Zo súdov si robí holubník!

Gérard Depardieu Zobraziť galériu (10)
Gérard Depardieu (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Parížsky súd dnes potrestal francúzskeho herca Gérarda Depardieua pokutou 4000 eur a šesťmesačným zákazom riadenia za to, že išiel vlani na skútri pod vplyvom alkoholu, uviedli miestne médiá. Známemu milovníkovi vína polícia vlani v novembri v Paríži namerala po páde zo skútra v krvi 1,8 promile alkoholu, zatiaľ čo zákon povoľuje maximálne 0,5 promile. Umelec sa na pojednávanie ani neunúval dostaviť.

Hercovi (64) hrozila podľa zákona pokuta až 4500 eur a dva roky väzenia. Prokuratúra ale požadovala pokutu len 4000 eur a desaťmesačný zákaz riadenia. Súd nakoniec vyniesol trest trochu miernejší.

Depardieu, ktorý začiatkom roka prijal ruské občianstvo na protest proti vysokému zdaňovaniu bohatých Francúzov a odsťahoval sa z Francúzska, sa nedostavil ani k jednému z troch plánovaných súdnych pojednávaní v rámci procesu ani k dnešnému vyneseniu rozsudku. Vždy sa ospravedlnil natáčaním nejakého filmu.

"Je vždy frustrujúce, keď tu nie je prítomný obžalovaný popierajúci prečin, a nemôže tak priamo odpovedať na otázky. Je to poľutovaniahodné a škodlivé," povedala na záver procesu štátna zástupkyňa Aurélia Devosová. Hercova vina bola podľa nej "nepopierateľná".

"Pri policajnej kontrole bol z neho silne cítiť alkohol. Herec sa začal rozčuľovať a v prvej chvíli povedal, že nechce žiadnu kontrolu množstva alkoholu v krvi," uviedla štátna zástupkyňa okrem iného pred súdom. Hercov advokát spochybňoval množstvo nameraného alkoholu v krvi svojho klienta tvrdením, že herec pred konaním nepil "veľa hodín".

Predstaviteľ radu veľkých filmových rolí Depardieu je známy svojimi výstrelkami. Okrem iného v roku 2005 omráčil v Taliansku novinárov, v roku 2006 dostal pokutu 3500 eur za urážku pracovných inšpektorov pri jednom nakrúcaní, v roku 2011 močil na palube linkového lietadla Paríž-Dublin a vlani udrel na ulici v Paríži automobilistu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu