Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Priateľku Angeliny Jolie údajne kvôli herečke odpočúvali!

Angelina Jolie Zobraziť galériu (10)
Angelina Jolie (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Dablérka a priateľka herečky Angeliny Jolie zažalovala mediálnu spoločnosť News Corporation kvôli údajnému sledovaniu svojho telefónu. Novinári v službách mediálneho magnáta Ruperta Murdocha podľa Eunice Huthartovej počúvali, v snahe dostať sa do súkromia hollywoodskej hviezdy, hlasové správy, ktoré jej zanechávala Jolie.

Murdochovi ľudia čelia v Británii kvôli škandálu s odpočúvaním telefónov rade obvinení, toto je však podľa stanice BBC prvá žaloba, ktorú rieši americká justícia. News Corporation sa k prípadu nevyjadrila.

Huthartová v texte žaloby podanej na kalifornskom súde uvádza, že je blízkou priateľkou slávnej herečky, s ktorou často cestovala a chodila do spoločnosti. V rokoch 2004 a 2005 vraj nedostala rad hlasových správ, ktoré jej Jolie zanechávala, lebo ich z jej telefónu ktosi na diaľku mazal. Telefónny operátor jej vtedy nebol schopný miznutie správ vysvetliť, Huthartová však neskôr objavila svoje meno a telefónne číslo na neslávne preslávenom zozname britského súkromného detektíva Glenna Mulcairea. Ten pracoval pre novinárov bulvárneho nedeľníka News of the World a predvlani bol zadržaný v súvislosti s odpočúvacím škandálom v Británii. Na jeho zozname sa objavovali ľudia, ktorých telefóny chceli novinári sledovať.

Podľa žaloby na základe informácií získaných z telefónu Huthartovej publikoval niekoľko článkov iný list Murdochovho impéria, The Sun. Odhalenie rozsiahlych novinárskych odposluchov celebrít, politikov či príbuzných obetí zločinu šokovalo pred dvoma rokmi Britániu a viedlo k uzavretiu spomínaného nedeľníka, ktorý bol v tej dobe v krajine najpredávanejším. Kvôli afére bolo obvinených niekoľko osôb vrátane šéfky britskej časti Murdochovej spoločnosti, Rebekah Brooksovej, ktorej súdny proces začne v lete.

Premiér David Cameron a ďalší vplyvní politici čelili kvôli škandálu kritike kvôli príliš blízkym vzťahom s Murdochom a jeho ľuďmi a parlament následne podporil prísnejšiu samoreguláciu tlače.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu